dissabte, 19 de desembre del 2020

Aquest any un Nadal diferent!, un Nadal virtuals!

Les reunions amb familiar i amics a les pròximes festes són una oportunitat de retrobada amb moltes persones després de l’aïllament que ha suposat la pandèmia per COVID-19.  Aquest Nadal, la preocupació pel coronavirus suposarà canvis en la forma en què ens reunim i ho celebrem, perquè la situació sembla no millora prou; a Catalunya es van notificar la darrera setmana més de 8000 casos, que s’afegeixen als quasi 350.000 confirmats des de l’inici de la pandèmia. 


Com diuen les recomanacions del Centre de Control de Malalties d’EEUU,  heu de fer el que sigui millor per a vosaltres i els vostres éssers estimats. Estar lluny de la família i els amics durant aquest Nadal pot ser difícil; però separar-vos aquest any pot significar poder passar junt molts nadals,  i recuperar tots plegats els rituals propis d’aquests dies de festa en el futur.

Tot i que les restriccions imposades per la pandèmia de coronavirus o la vostre situació familiar (avis, malalts,...) aconsellin aquest any que les reunions familiars de Nadal siguin diferents; no renuncieu a fer viure als infants de manera divertida les tradicions de Nadal mitjançant el videoxat, compartint cançons i nadales, compartint un menjar especial, compartint el verset de nadal....

Hi ha alguns factors que poden augmentar el risc de contagi de la COVID-19, com els nivells de COVID-19 en la vostre zona, el  lloc de la reunió (lloc tancat o obert), la duració de la reunió, la quantitat de persones o el comportament dels assistents que heu de tenir en compte si organitzeu o assistiu a una trobada familiar durant les festes de nadal:

  • Trieu reunions a l’aire lliure millor que en lloc tancats. Si esteu en un lloc tancat en la mesura que el clima ho permeti obriu portes i finestres per ventilar.
  • Demaneu als assistents que portin i facin servir la mascareta correctament per reduir al mínim el risc de transmissió del virus.
  • Recomaneu als assistents que es rentin o desinfectin les mans quan arribin i quan marxin.
  • Mantingueu la major distancia social que el lloc us permeti, idealment més de 1,5 metres.
  • Recomaneu als invitats que evitin cridar o cantar, especialment en espais tancats. 
  • Limiteu el contacte amb  superfícies d’ús freqüent.
  • Eviteu compartir utensilis de servei com culleres, plats, gots... 
  • No organitzeu ni participeu a cap reunió presencial si vostè o algú de casa seva està diagnosticat de COVID-19, té símptomes de COVID-19, està a l’espera del resultat d’un test de detecció viral de coronavirus o ha estat en contacte amb una persona amb COVID -19 en els darrers 14 dies.

No hi ha cap mesura aïllada que sigui suficient per a prevenir la propagació de la COVID-19, quan més mesures de prevenció apliqueu, més segura serà la vostre reunió familiar.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada