divendres, 6 de novembre del 2020

Recomanacions en l’ús de les mascaretes en els infants

Les mascaretes són una de les recomanacions essencials, junt al rentat de mans i a la distancia social, per evitar el contagi de la COVID-19 i s’ha considerat com un element important per una reincorporació segura a l’escola. Les mascaretes en els infants són igual d’eficient que en els adults, però, perquè siguin efectives s’han de fer servir de forma correcta. 

Les mascaretes són útils perquè redueixen la transmissió de la malaltia per l’efecte barrera de les microgotes de saliva amb virus que es produeixen quan parlem, tossim o esternudem.  

La recomanació per la reincorporació a les escoles es que l’ús de mascaretes sigui obligatori en els major dels 6 anys. L’edat obligatòria d’ús de mascaretes a l’escola variarà al llarg del curs depenent de la situació epidemiologia d’on està ubicada l’escola. Els infants menors de 6 anys podem portar mascareta,  no s’aconsella portar mascaretes als infants menors de 2 anys o aquells que tinguin incapacitat de retirar-se-la sense ajuda.  

Busqueu una mascareta que per la seva mida, quan estigui correctament posada cobreixi el nas i la boca i quedi còmodament ajustada a la cara del vostre infant. Per l’elaboració de les mascaretes higièniques no es poden fer servir plàstic ni vinil ni altres materials que impedeixin el pas de l’aire, s’han de fer servir teixits que tinguin una malla espessa com el cotó o el lli.

Renteu-vos les mans abans i després de posar-li la mascareta al vostre infant. No toqueu la part davantera de la mascareta. Renteu les mascaretes de tela reutilitzables després de fer-les servir durant tot el dia. Ensenyeu al vostre infant a no tocar ni manipular la mascareta

Les mascaretes quirúrgiques o higièniques eviten la transmissió dels virus amb eficàcia. A alguns infants amb situacions especials (immunodepressió... ) se’ls pot haver recomanar usar una mascareta diferent (mascareta amb filtre).  L´ús de mascaretes està especialment recomanat en els infants amb asma o altres malalties respiratòries. El protectors facials no poden fer servir per a substituir les mascaretes.


L’ús de mascaretes quirúrgiques durant l’exercici, amb les dades de les que disposen en aquest moment, no han mostrat cap disminució en els paràmetres cardiovasculars ni en el rendiment esportiu ni s’ha constatat cap efecte advers si es fan servir adequadament, tot i que si que afecten clarament el confort.  Les mascaretes quirúrgiques es poden fer servir amb seguretat en la practica esportiva especialment en els llocs tancats i en els esports de contacte.

Alguns infants, especialment els més petits, podem tenir al principi por de fer servir o de veure a altres persones amb mascareta. Podeu ajudar a acceptar el seu ús si expliqueu adaptant-lo a la seva edat la utilitat de les mascaretes, si feu una mascareta divertida i personalitzada pel vostre infant, si dibuixeu mascaretes als personatges dels seus llibres, o poseu mascareta al seu ninot favorit...

Portar-se mascareta és un gest de protecció solidària perquè a més de la pròpia protecció serveix de protecció pels altres.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada