dijous, 28 de maig del 2020

L’atenció pediàtrica durant la pandèmia per coronavirus


La pandèmia per coronavirus obliga a una manera diferent d’actuar en l’atenció pediàtrica en els Centres de Salut.  Cal establir “noves normes” d’atenció als infants per garantir la seguretat tant dels professionals com dels infants i els acompanyants.



Decàleg de normes per les famílies

  1. Truqueu sempre abans d’anar a cap establiment sanitari. No assistiu a cap centre de salut, si no teniu una cita concertada prèviament, consulteu telefònicament per evitar accedir al centre sanitari de manera innecessària. Si no es pot resoldre la vostra consulta telefònicament, es valoraran quin tipus de visita és la més adequada. 
  2. No demoreu les vacunes dels vostres infants menors de 15 mesos. Poseu-vos en contacte amb el vostre centre de salut per demanar cita. La vacunació dels infants amb edats més grans i la vacunació escolar es posarà en marxa quan el Departament de Salut ho determini. 
  3. Aviseu telefònicament i a l’arribar a qualsevol centre sanitari si el vostre infant ha tingut símptomes sospitosos d’infecció respiratòria (febre, tos, dificultat respiratòria...) en les darreres 2 setmanes, o ha estat en contacte amb una cas positiu de COVID 19.
  4. Segueu puntuals. Es programen les visites per complir amb les normes de distanciament i neteja i per evitar que coincideixin a la sala d’espera els infants. Sigueu puntuals per a poder complir amb aquesta programació i evitar esperes innecessàries. 
  5. Assistiu només un únic acompanyant per infant.
  6. Amb mascareta. L’acompanyant i l’infant (majors de 3 anys) heu de portar mascareta en el centre de salut.
  7. Respecteu la distància de seguretat (idealment més 1,5 metres) amb altres adults o infants també als centres de salut.
  8. Sense joguines ni comptes. Dintre dels centres de salut, no toqueu cap element que no sigui necessari. No hi ha joguines ni comptes a sala d’espera i us demaneu que no hi emporteu.
  9. Renteu-vos les mans amb gel hidroalcohòlic a l’entrar i marxar del centre.
  10. Respecteu totes les normes anunciades en els cartells informatius que hi ha al centres de salut.

Aquestes mesures són necessàries per la vostra salut, la dels vostres infants i la de la resta de persones.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada