divendres, 27 de setembre del 2019

Sabeu com podeu ajudar als vostres adolescents a fer servir les xarxes socials amb seguretat?

A les xarxes ho troben tot, però no tot el que en troben és igual de pertinent, perquè tant poden trobar informació valuosa, com continguts inapropiats. A les xarxes socials els adolescents poden trobar continguts inadequats que estimulin conductes de risc com l’anorèxia o la bulímia, que incitin a les tecnoadiccions, o pàgines plenes de continguts pornogràfics o de comportaments racistes, o que serveixen de plataforma pel ciberassetjament (bulling, assetjament mitjançant les xarxes) o al sexting (assetjament sexual en les xarxes). Per això es important que els nois i les noies facin un ús segur de les xarxes.

Consells per pares

  1. Informeu-vos. Facebook (xarxa on els més grans busquen antics amics), Whatsapp  (xarxa per la comunicació interpersonal), YouTube (xarxa dels tutorials i dels vídeos), Twitter (xarxa dels missatges curts), Instagram (la xarxa de les fotos), Spotifay (xarxa de la música), LinkedIn (xarxa entre professionals),  Snapchat (xarxa dels més joves); sinó coneixeu aquestes xarxes socials, les més exitoses a l’any 2018, no sabeu on són o que fan els vostres fills o filles.
  2. Ensenyeu als vostres infants idees claus de funcionament de les xarxes com són la universalitat i la persistència, perquè tot el que es posa a les xarxes, tant imatges o com documents, es pot reproduir fins l’infinit i no desapareixerà mai.
  3. Elaboreu un “Pla de consum personalitzat” d’ús de les pantalles pels vostres infants (https://fcodinagarcia.blogspot.com/2019/01/noves-recomanacions-per-lus-de-les.html)
  4. Establiu eines de control parental. Hi ha dispositius que instal·lats en l'ordinador, el telèfon mòbil o la tauleta del vostre fill o filla suposen un instrument de control parental sobre pàgines i continguts als quals l’infant  pot accedir. (https://mossos.gencat.cat/ca/temes/families-i-escoles/Internet-aplicacions-ordinadors-i-dispositius/)
  5. Denuncieu continguts. Tots tenim l'obligació de denunciar tots els continguts que considerem lesius, inapropiats o discriminatoris. El Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC, https://www.cac.cat) és l'autoritat independent, creada pel Parlament de Catalunya, per la regulació de la comunicació audiovisual de Catalunya.
  6. Doneu un bon exemple. Fer un ús adequat de les xarxes és la millor manera d’ensenyar als nostres infants a utilitzar-les.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada