divendres, 22 de febrer del 2019

Natació també l'hivern?


Durant l'estiu hi ha moltes oportunitats per a nadar. La natació és un exercici recomanable per a fer durant tot l'any, perquè la natació...



1. És un exercici saludable. És un esport molt complet, perquè posa en acció tots els músculs: els braços, espatlles, esquena, cames, abdominals... a més permet mantenir i desenvolupar la mobilitat articular i millorar el to muscular.

2. És un exercici cardio-saludable. Com a totes les activitats de resistència, la natació és beneficiosa pel sistema cardiovascular i respiratori. La natació enforteix el muscle del cor i ensenya a fer una respiració correcte.

3. És un exercici que ajuda a mantenir-se en forma. Una hora de natació a un ritme moderat, suposa una despesa d'energia d’aproximadament 500 calories.

4. És un exercici antiestrès. La natació és un exercici que relaxa i alleuja l'estrès. La flotabilitat i l’alleugeriment del pes que suposa està ficat a l’aigua proporciona  un relaxament quasi immediat.

5. És un exercici molt variat. A la piscina, es pot variar el tipus d'exercici: estil lliure, esquena, braça, papallona. Es poden fer activitat en grup com waterpolo o natació sincronitzada i per descomptat també mil jocs aquàtics més o menys reglats: aeròbic a l'aigua, el aquàgim, etc....

6. És un exercici que es pot fer en família. Les activitats a la piscina s’ajusten a qualsevol edat i a qualsevol circumstància, perquè a l'aigua, el cos s'alleuja de part del seu pes i això permet gaudir d’aquesta activitat pràcticament a tothom.

Hi ha un bon ventall de llocs per a practicar natació on podeu escollir. A Barcelona ciutat podeu trobar informació en el lloc web GuiaBCN”, sobre les característiques dels equipaments municipals. Molts municipis de Catalunya disposen d'instal·lacions públiques que permeten realitzar activitats aquàtiques durant tot l'any, a més hi ha els equipament dels clubs esportius privats.


Aprofiteu-vos dels molts beneficis de la natació també durant els mesos de tardor-hivern! 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada