divendres, 8 de febrer del 2019

Com va la grip? en fase epidèmica en quasi tota Europa!


La quarta setmana d’aquest 2019 la grip està en fase epidèmica en quasi tota Europa. Espanya per exemple, excepte Extremadura i Ceuta, està en fase epidèmia per grip, amb una incidència de 241 casos per cada 100.000 habitants, a l'espera d’arribar en les properes setmanes al pic màxim.

A França segons l'última publicació, l'augment dels casos de grip és significativa. Des d’ells 214 casos, de la setmana passada, als 339 per cada 100.000 habitants de mitja. Tot i que algunes regions s'apropen als 500 casos per cada 100.000 habitants  (Occitània, 466 o la regió Provença-Alps-Costa Blava 418). Aquest any a França s’han venut 9 milions de vacunes, 2 milions més que la campanya anterior.

Catalunya per la seva part durant la quarta setmana de 2019 manté́ per tercera setmana consecutiva un nivell d’activitat epidèmic moderat. La taxa d’incidència de síndromes gripals registrada per la xarxa sentinella ha estat de 302 per cada 100.000 habitants.

Els europeus tenen la grip a prop! Si el vostre infant  pateix mal de cos, mal de cap, esgotament, calfreds i febre alta, que pot arribar a 40ºC, potser és un d’aquests europeus amb grip. Però si té més aviat té moc nasal i febre no molt alta, probablement estigui refredat.
Hi ha múltiples tractament tradicionals i farmacològics recomanats per la grip, però recordeu la dita: la grip dura una setmana amb tractament o 7 dies sense. Així que si n’està amb grip, deixeu-lo a casa, enlliteu-lo, doneu-li molta aigua, brous o infusions i paracetamol per alleugerir la febre i els dolors. En la grip són tant importat els “mimos” que les medicines.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada