divendres, 4 d’agost del 2017

Setmana mundial de la lactància materna


La lactància materna és una de les inversions més eficaços i rendibles

Cap país al món compleix plenament les normes recomanades per a la lactància materna, segons s'indica en un nou informe d'UNICEF i de l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

Aquestes Organitzacions afirmen que només el 40% dels nens menors de sis mesos reben lactància materna exclusiva (únicament llet materna) i només 23 països registren índexs exclusius de lactància materna per sobre del 60%.


Està demostrat que la lactància materna té beneficis cognitius i de salut tant per als nadons com per les seves mares. És especialment important durant els primers sis mesos de vida, ja que contribueix a evitar la diarrea i la pneumònia, dues de les principals causes de mort en els lactants. Les mares que alleten presenten un risc menor de patir càncer d'ovari i de mama, dues de les principals causes de mort entre les dones.
Una nova anàlisi demostra que es requereix una inversió anual de només 4,70 dòlars per nadó per augmentar al 50% d'aquí al 2025 la taxa mundial de lactància materna exclusiva entre els nens menors de sis mesos. Les raons en favor d'invertir en la lactància materna) suggereix que el compliment d'aquest objectiu podria salvar la vida de 520 000 nens menors de cinc anys i generar potencialment 300 000 milions de dòlars en guanys econòmics en 10 anys, com a resultat de la reducció de les malalties i els costos d'atenció mèdica, i l'augment de la productivitat.

“La lactància materna és una de les inversions més eficaços i rendibles que les nacions poden realitzar a favor de la salut dels seus membres més joves i la salut futura de les seves economies i societats”, ha dit el Director Executiu d'UNICEF, Anthony Lake.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada