divendres, 14 de juliol del 2017

L’any 2018, 11 vacunes seran obligatòries en França en els infants menors de dos anys


Agnès Buzyn, la Ministra de Solidaritat i Salut, va anunciar al Parlament francès la voluntat d’afegir fins a 8 vacunes ara recomanades pels infants petits, a les actualment obligatòries. Actualment a França, les úniques vacunes obligatòries són aquelles contra la diftèria, el tètanus i la poliomielitis.

Les vacunes que es convertirien en obligatòries (i fins ara, només estan recomanades) serien les vacunes contra:
1.    Haemophilus influenzae (els bacteris causants de pneumònia i meningitis)
2.    Tos ferina;
3.    Hepatitis B;
4.    Xarampió;
5.    Galteres;
6.    Rubèola;
7.    Meningococ C (els bacteris causants de meningitis);
8.    Pneumocòcciques (els bacteris causants de pneumònia i meningitis).

Aquesta decisió, diu el Ministeri de Solidaritat i Salut francès, respon a una necessitat de salut pública. França té una bona cobertura de vacunació,  de les vacunes obligatòries, però insuficient per a la majoria de les vacunes recomanades.
Aquesta cobertura vacunal insuficient, es la causa de les epidèmies de certes malalties, d’hospitalitzacions i morts evitables.

Aquestes malalties que es poden prevenir amb les vacunes són particularment perilloses pels infants i les persones més fràgils (prematurs, avis, pacients amb càncer o dèficits immunitaris...).

La vacunació no és només un acte individual de la persona vacunada, sinó que també està destinat a protegir el seu entorn. Una alta cobertura vacunal, ajuda a protegir al infant que es vacuna i també protegeix els altres.


La vacunació ha salvat milions de vides en evitar la transmissió de determinades malalties infeccioses i ajudar en la seva eradicació. Les xifres son clares.
Abans de la vacunació obligatòria durant la segona meitat del segle XX, s’ocasionaven 3000 morts anuals per la diftèria i 200 morts infantils per la pòlio a França. El tètanus ocasionava uns 1 000 morts per any, avui dia hi ha menys de 5 cada any.

Tanmateix la cobertura de xarampió està en el 75% i mentre no arribi al 95% el risc de brots epidèmics periòdics persisteix. Així entre 2008 i 2016, es van registrar més de 24 000 casos de xarampió a França. A prop de 1500 casos tenien pneumònia greu, complicacions neurològiques 34 i 10 van morí.
I quelcom de semblant es pot dir de les altres vacunes.

A la pràctica, l'extensió a 11 la vacunació obligatòria suposarà 10 injeccions pels infants, repartits en 2 anys. Però almenys el 70% dels infants ja ho feien seguint les recomanacions de vacunació, tot i que no eren obligatòries.

L'extensió de la vacunació obligatòria vol solucionar aquest greu problema de salut pública. Totes les vacunes obligatòries seran finançades al 100%.

A Catalunya, totes aquestes vacunes que ara seran obligatòries i fiançades a França estan dintre del Calendari de Vacunacions Sistemàtiques de la Generalitat, però no són obligatòries. A més a més a casa nostra estan finançades la vacuna de la Hepatitis A, la vacuna de la Varicel·la i, per les noies, la vacuna del Papil·loma. 


Modificat del Ministère des Solidarités et de la Santé

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada