divendres, 18 de novembre del 2016

Ja han començat les malalties de l’hivern. Bronquiolitis en els lactants


 Tots els anys, durant els mesos freds generalment, entre novembre i abril, dos malalties reapareixen indefectiblement en major o menor mesura: la grip i la bronquiolitis. Ara mateix alguns infants ja amb començat a patir bronquiolitis, i com aquesta es una malaltia, com la grip, que es presenta de forma epidèmica es fàcil esbrinar que en les properes setmanes molts més lactants patiran aquesta malaltia.


Que és la bronquiolitis?
La bronquiolitis és una malaltia que produeix dificultat per respirar i sorolls respiratoris ("pitus"), causada per una infecció vírica que afecta a lactants menors de 24 mesos.

Com es la malaltia?
El quadre clínic comença com un refredat amb moc, tos i febre, en el curs de 2 a 3 dies hi ha un empitjorament apareixen la dificultat per a respirar i “pitus” al pit.
El diagnòstic es fa normalment sense necessitat de cap prova addicional, únicament és suficient amb l'interrogatori i l'exploració física que fa el pediatra.

La majoria dels lactants pateixen una forma benigna de bronquiolitis amb molt pocs símptomes, així que habitualment no es precisa tractament hospitalari i els nens poden restar en el seu domicili fins la curació de la malaltia. Els lactants molt petits, els que han nascut prematurs, els que presenten molta dificultat per a respirar, febre alta o tenen molta dificultat per alimentar-se pot ser necessari l’ingrés hospitalari.

La bronquiolitis, depenen de la gravetat, pot durar entre 2 i 4 setmanes.

Com es tracta?
·     No existeix un tractament específic contra la bronquiolitis, i com que es una malaltia vírica els antibiòtics son innecessaris.
·     Es important fer un bon rentat nasal amb sèrum fisiològic per millorar la respiració del lactant.
·         Cal mantenir al lactant en un espai lliure de fum.
·         Procurar que estigui correctament hidratat i alimentat sense forçar
·         És útil posar-lo boca amunt i semincorporat

Com en totes les malalties respiratòries infeccioses el rentat de mans és la forma més útil d’evitar la difusió de la malaltia.

Podeu tenir més informació a la meva web: http://www.fcodinagarcia.cat/planes/malalties/bronquiolitis.html




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada