- Trieu la roba: Protegiu-los amb roba lleugera i barret que protegeixen la pell dels raigs del sol. Eviteu exposar la pell dels lactants a les radiacions directes del sol, especialment al cap, tot i que estigui ennuvolat, perquè els núvols deixen passar els rajos ultraviolats
- Busqueu l'ombra: Si heu d'estar a l’aire lliure busqueu espais amb ombra i eviteu que el sol toqui directament sobre el cotxet del infant. Poseu-vos sota un arbre o un parasol.
- Poseu-li ulleres: Les ulleres de sol són essencials, no són una moda
- Oferiu aigua: Manteniu una bona hidratació oferint abundant líquits als infant.
- Planifiqueu les activades: Eviteu anar a passejar o fer activitat a l'aire lliure en les hores de més calor del dia (entre les 12-16 hores) Sortiu al matí d'hora o al vespre quan el sol està més baix.
- Controleu l'exposició: Si apareix envermelliment de la pell vol dir massa exposició al sol
- Cada pell és diferent: El tipus de la pell determina l'exposició al sol. Cada pacient, segon la seva pell des de una pell clara a una pell fosca, tenen diferent tolerància al sol.
- Poseu protector solar: En nens fer servir factor protectors de 50+
Qué protectors solars es fan servir en els infants
Els protectors solars no estan recomanats en menors de 6 mesos, de fet la majoria dels productes estan recomanat per infants per sobre dels 3 anys, tot i que es poden trobar en el mercat productes recomanats des dels primers mesos de vida.
El desaconsellar els protectors solars en lactants més petits no és fa per raó de la possible toxicitat dels productes sinò perquè la pell dels bebés és tant sensible a les cremades solar i a més els lactants poden patir amb tanta facilitat deshidratació o cop de calor que la recomanació és que els lactants menors de 6 mesos no estiguin exposats al sol. Així més que desaconsellar l'ús de protector solars, en els lactants no hauríeu de tenir menester perquè no s'han d'exposar al sol.
D'altre banda la limitació de l'ús de les cremes protectores solar per sota dels 3 anys es fundamenta per la presència de parabens en la majoria dels protectors solars que hi ha al mercat. Els parabens no tenen efectes de protectors solars sinò que es fan servir com a conservants. Està comprovat que els parabens no són recomanables quan s'apliquen en grans quantitat i com que els protectors solars perquè siguin eficaços s'han d'anant renovant sovint perquè siguin efectius, es pot finalment aplicar important quantitats. Els protectors solars millor sense parabens ni perfums. Perquè els perfums tampoc tenen cap efecte protector, donen bon olor però poden generar al.lergies en alguns infants.
Per contra en els protectors solars en els que es troben productes hidratants com olis o mantega de karité poden resultar beneficiosos, especialment amb infants amb pell seca o dermatitis atòpica.
Els protectors solars utilitzen filtres físics i químics, tots dos són segurs i acceptats en els infants, però es recomanen els físics perquè son més segur.
Normes d'ús dels protectors solar
Recordeu que si no s’apliquen be no són efectius:
- La utilització de fotoprotectors no la heu de considerar com una manera segura de perllongar l’exposició al sol.
- Respecteu les limitacions d'edat del fabricant però recordeu que la recomanació d'evitar el seu ús es màxima en els menors de 6 mesos i en menor mesura es fa extensiva fins als 3 anys.
- Apliqueu-los 30 minuts abans de sortir de casa.
- Feu servir en els infants el protectors solars més potents, que són els dels factor 50. Quan més alt és factor, major poder de protecció major i de temps de protecció, i es necessitarà menys aplicacions de producte. Tot i que apliqueu un protector amb un factor 50 es recomana renovar la aplicació cada dues hores o després de banyar-se.
- Exteneu-los bé assegurant-vos que cobreixen totes les àrees corporals exposades al sol.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada