divendres, 29 d’abril del 2016

Setmana Mundial de la Immunització 2016: tancar les bretxes en immunització

Setmana Mundial de la Immunització 2016: tancar les bretxes en immunització

La pàgina de l'Organització Mundial de la Salut informa que la finalitat de la Setmana Mundial de la Immunització, que se celebra a l'última setmana d'abril, és promoure l'ús de vacunes per protegir contra les malalties a persones de totes les edats. La immunització salva milions de vides i està àmpliament acceptada com una de les intervencions sanitàries més costoeficaces i amb més èxit.

Les vacunes són una de les armes més eficaces per lluitar contra uns dels obstacles per a la salut infantil com les malalties infeccioses ja que faciliten a l'organisme perquè desenvolupi defenses contra els virus i els bacteris que les produeixen, protegint la persona vacunada.

La Organització Mundial de la Salut (OMS) té dos missatges claus per a Europea:
  1. L'èxit en molts països mostra que xarampió i la rubèola poden ser eliminats de tots els països de la regió europea.
  2. Es necessiten una major consciència i compromís de tancar la bretxa de la immunització i mantenir l'impuls cap a l'eliminació d'aquestes malalties.
Per a la resta del mon l'OMS es planteja la erradicació de la polio. Aquesta situació está cada vegada més aprop. Encara l'any passat van haver 74 casos de poliomielitis al mon, concentrats a Pakistan i Afganistan. Els expert es planteen que a finals del 2016 no hi haurà més polio al mon, i aquest virus es convertirà, com el de la verola, la segona malaltia eliminada gracies a les vacunes.

Es tracta d'un enorme repte i per al que l'OMS porta preparant-se molt de temps. Per aconseguir-ho l'OMS ha recomanat a 155 països una nova vacuna oral més segura i eficaç. Quan la pòlio desaparegui d'aquest paisos, l'OMS els recomana abandonar la vacuna oral i utilitzar la vacuna injectable que és la que s'utilitza a Catalunya.

El Dr. Mares piulava fa uns dies: "Més de 100 milions de nens tenen la sort de poder rebre vacunes. Però 20 milions de nens no tenen accés". El Dr. Marés junt als Dr. Van Esso, De la Flor i Casanoves, tots ells bon professionals i amics, han posat al dia el seu "Manual de vacunes pediatriques per atención primaria" un llibre imprescindible pels professionals de salut interesats en les vacunes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada