divendres, 8 d’abril del 2016

Infant actiu = Adult saludable


El dia 6 d’abril, un any més és celebra el Dia Mundial de l’Activitat Física. El lema d’aquest any és Infant actiu = Adult saludable


L'estudi que van realitzar al 2013 entre els estudiants de 8 a 16 anys de Palafolls, però que és aplicable a tot el territori, senyalava que hi havia un dèficit en la quantitat d’exercici físic que feien. L’estudi mostrava que el 10% del nois i el 12 % de les noies tenen una actitud sedentària, és dir estaven durant cinc o més dies a la setmana més de 2 hores al dia davant de les pantalles de televisió o de l’ordinador..., i que només el 33% del nois i entre un 7-11% de les noies feien una hora o més d’exercici al dia.

L’activitat física ha de formar part de la vida diària dels joves. L'activitat recomanada per a nois i noies entre 12 i 18 anys és de 60 minuts al dia. Per assegurar que els nois i noies facin aquesta activitat física després de la escola i els cap de setmana us recomanem algunes estratègies que podem ser útil:

  1. Organitzeu activitats familiars que incorporin activitat física, com caminades o passejades en bicicleta.
  2. Si el seu fill/a no realitza suficient activitat física, estimuleu canvis gradualment. 
  3. Encoratgeu als vostres fills/es a participar en esports organitzats, clubs juvenils de muntanya, associacions, agrupacions excursionistes com l’escoltisme... 
  4. Expliqueu que qualsevol forma d’activitat física, inclús dintre de casa, està bé, sempre que es mantingui de manera regular.
  5. Ajudeu-lo a gaudir de l'exercici, l’activitat física ha de ser una cosa divertida per gaudir en el temps d’esbarjo.
  6. Animeu als joves a anar a l'escola caminant o amb bicicleta. 
  7. Recordeu-li que la relació entre fer activitat física i un millor rendiment acadèmic està més que demostrada.
  8. Limiteu la quantitat de temps que passen davant del televisor o l'ordinador.
  9. També heu de prestar atenció si s’exercita massa. La vigorèxia, és un trastorn mental caracteritzat per una preocupació obsessiva per tenir un cos musculós. 
  10. Doneu un bon exemple amb el seu propi comportament, feu exercici.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada