divendres, 25 de març del 2016

El 24 de març, Dia Mundial de la Tuberculosi. "Units per posar fi a la tuberculosi"


Que és la Tuberulosis?
La tuberculosi és una infecció causada per Mycobacterium tuberculosi, un bacteri que afecta els pulmons. La infecció es transmet de persona a persona a través de l'aire. Com altres malalties respiratòries, quan un malalt de tuberculosi pulmonar tus, esternuda o escup, expulsa bacils tuberculosos a l'aire. Una altra persona inhala uns pocs bacils i queda infectada.

La tuberculosi afecta principalment als adults. Però tots els grups d'edat estan en risc. En 2014, aproximadament un milió de nens (de 0 a 14 anys) al món van emmalaltir de tuberculosi, i 140 000 nens van morir per aquesta causa.

Els símptomes comuns de la tuberculosi pulmonar activa són tos amb mucositat (de vegades amb sang en l'esput), dolors toràcics, debilitat, pèrdua de pes, febre i suors nocturns. En els nens és particularment difícil diagnosticar aquesta malaltia.

La tuberculosi és una malaltia que es pot tractar i curar. Es tracta amb una combinació estàndard de antibiotics durant sis mesos. Els malalts poden curar-se a condició que es prenguin correctament els medicaments.

El Dia Mundial de la Tuberculosi

Amb l'objectiu de posar en relleu la gravetat de l'amenaça per a la salut pública i la necessitat d'intensificar la resposta a aquesta malaltia
L'OMS demana als governs, les comunitats, la societat civil i el sector privat que actuïn «Units per posar fi a la tuberculosi».

El lema «Units per posar fi a la Tuberculosis» de l'Organització Mundial de la Salut engloba quatre estratègia que són les següents: Eliminar la pobresa, tractar i curar millor la tuberculosi, acabar amb l'estigmatització i la discriminació i promoure la investigació i la innovació.

La incidència de la tuberculosi a Catalunya disminueix any a any; però encara al 2013 és van donar 15,4 casos de tuberculosi per cada 100.000 Habitants, una taxa més alta que la mitjana dels països industrialitzats. A tot el mon i a casa nostre tambè hi ha un cami per a fer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada