divendres, 15 de gener del 2016

Poca grip i molta bronquiolitis. Tot esperant el fred


El servei de vigilància de les infeccions respiratòries agudes a Catalunya informa que l’activitat gripal a Catalunya es troba encara a un nivell baix amb circulació esporàdica de virus gripal. La taxa de síndromes gripals registrada continua baixa, per sota de la tendència mitjana de les temporades anteriors.

Al contrari, la bronquiolitis, la malaltia respiratòria més freqüent en els nens petits, continua omplint de malalts les consultes, les urgències i els llits dels hospitals.
Recordeu que la bronquiolitis comença amb un quadre de mucositat nasal i tos, en pocs dies el procés evoluciona fins a produir dificultat respiratòria (respiració ràpida, aleteig nasal, xiulets al pit i les costelles marcades al respirar). La febre és inconstant. Afortunadament la majoria dels infants presenten una forma de bronquiolitis benigna que pot durar fins a dues setmanes i que pot ser controlada des de l’ambulatori. La bronquiolitis, com altres malalties respiratòries víriques, no té cap tractament específic.

És d’esperar que en les properes setmanes amb la entrada del fred  comencin a aparèixer quadres gripals.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada