divendres, 20 de novembre del 2015

"Dia Europeu per a l'Ús Prudent dels Antibiòtics" Una reflexió sobre la utilitat actual i futura dels antibiòtics

El desenvolupament de resistència als antibiòtics està considerat, en l'actualitat, com un dels majors problemes de salut pública. Això significa que els antibiòtics que abans destruïen els gèrmens i curàven una determinada malaltia infecciosa no són ara útils, i cal utilitzar-ne de nous. El problema està en que les resistències als antibiòtics avança més ràpidament que l'aparició de nous antibiòtics i a més aquest nous fàrmacs tenen més efectes secundaris. El problema afecta tant a la salut humana com a l'animal, a l’agricultura o al medi ambient.


Totes les organitzacions internacionals dedicades a protegir la salut de la població, reconeixen la importància de promoure mesures per preservar l'eficàcia dels antibiòtics, enfront del desenvolupament constant de les resistències bacterianes.

L’objectiu del Dia Europeu per a l'Ús Prudent dels Antibiòtics,  que es va celebrà el dia 18 de novembre,  és van realitzar un seguit d'activitats, orientades a tractar de conscienciar a la societat en general, i els professionals implicats en particular, dels riscos associats a l'ús indegut dels antibiòtics, així com fer una crida al consum responsable d'aquests.

Els professionals de la salut, com a qualsevol persona interessada en el problema de la resistència als antibiòtics, les administracions públiques, els professionals de la salut veterinària i membres dels societats científiques estem compromesos per amb un ús adequat dels antibiòtics.

Que poden fer les famílies?
  1. La febre no sempre es indicatiu d'infecció.
  2. La majoria dels processos infecciosos dels nens són de causa vírica i no precisen tractament antibiòtics per a la seva curació.
  3. Eviteu fer servir antibiòtics sense la indicació d'un professional sanitari
  4. Finalitzeu els dies de tractament recomanats tot i que els símptomes hagin desaparegut.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada