divendres, 31 de juliol del 2015

Vacuna de la varicela ...ara no, ara si !!!

El Ministeri de Salut i les comunitat autònomes  abans d’ahir en el Consell Interterritorial de Salut van decidir incloure i finançar la vacuna de la varicel·la dintre del calendari infantil. En poc temps hem passat de estar prohibida la seva venda a estar finançada. Què està passant?
La vacuna de la varicel·la estava inclosa i finançada en el calendari  vacunal infantil a partir dels 12 anys, per tots aquells infants que no havien patit la malaltia a aquesta edat. A efectes practiques això significava vacunar a aquesta edat menys de 5 % dels infants perquè més de 9 de cada 10 als 12 anys ja havien passat la malaltia.

Els experts en vacunes de la Societat Espanyola de Pediatria com la de la resta de països aconsella la vacunació de la varicel·la als 12 mesos i administrar una dosis de record als 3 – 4 anys. A Navarra des del 2006  estan vacunat als nens i nenes de la seva comunitat amb aquesta pauta aconsellada pels expert. Els resultats són significatius. La malaltia ha disminuït un 97% i cap nen ha estat ingressat per una complicació de la varicel·la.
Davant d’aquestes dades la resposta de l’anterior ministra la Sra. Mato va ser decidir la prohibició de la venda de la vacunes a les farmàcies. Sense cap raó científica, ni d’altre mena, que ho justifiqués.  Ara l’actual ministre es desdiu i passar de prohibir la venda a finançar la seva administració.
A tots els països del nostre entorn, a Catalunya també, existeix un òrgan paritari entre l’administració i els expert on es decideix sobre la venda i finançament dels fàrmacs, vacunes incloses. Aquest organisme es una necessitat imperiosa a Espanya per poder estalviar-se aquest episodis ridículs

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada