divendres, 10 d’octubre del 2014

Que necessiteu saber de la vacuna de la grip?


Quan arriba la tardor, la caiguda de les fulles i la vacuna de la grip. 
A la tardor comença la temporada de grip, és el moment de vacunar-se. La campanya de vacunació de enguany comença el 13 d’octubre.

La grip és una malaltia causada pels diferents virus de la grip. Les persones amb grip tenen febre i tos, però també mal de coll, mocs, dolors musculars, mal de cap, vòmits o diarrea, que pot durant fins a una setmana. Mentre que per a algunes persones pot ser tot just com un mal refredat, per altre molta gent, pot ser molt greu. La possibilitat de patir complicacions de la grip, com pneumònies, sinusitis, infeccions d'oïda o deshidratació, es freqüent. Pels pacients dels grups de risc la grip pot ser realment una malaltia greu. Són aquest pacients de risc on la vacuna està encara més recomanada:
  1. Asma moderat - greu o malalties pulmonars cròniques
  2. Malaltia cardíaca significativa
  3. Trastorns immunosupressors i oncològics
  4. Infecció per Sida
  5. Malalties neuromusculars greus
  6. Obesitat mòrbida
  7. Síndrome de Down o altres trastorns genètic amb factor de risc
  8. Malaltia inflamatòria intestinal crònica
  9. Anèmies. Pacient sense melsa
  10. Malaltia hepàtica crònica
  11. Malalts amb tractament amb àcid salicílic
  12. Malaltia renal crònica
  13. Malaltia metabòlica incloent diabetis
  14. Nens o adults que conviuen amb malalts de risc
  15. Dones embarassades
  16. Adults majors de 60 anys
La vacuna protegeix contra 3 tipus de virus de la grip (A/Califòrnia/7/2009 (H1N1). A/Texas/50/2012(H3N2). B/Massachusetts/02/2012), que són els més susceptibles de causar infeccions durant la temporada. Abans dels 9 anys la primera vegada que es rep la vacuna contra la grip es necessita una dosi posterior almenys amb un mes de diferència per assegurar una bona cobertura. Però només la primera vegada, després amb una dosis ni ha prou.
Recordeu també, que la vacunació antigripal no és només bona per la vostra salut. Quan més persones reben la vacuna contra la grip, menys grip en general hi ha i tots estem més protegits.
La vacuna contra la grip és molt segura. No pot causar la grip. En general, els efectes secundaris són lleus com dolor lleu en el lloc de la injecció, febre baixa al dia o els següents dos dies de la vacunació, especialment després de la primera dosi de la vacuna. L’administració de paracetamol alleujar la febre o el dolor que la vacuna pot produir.

Hi ha poques contraindicació per la vacunació de la grip, no es pot vacunar si hi hagut una reacció al·lèrgica prèvia a la vacuna o si es al·lèrgic a algú dels seus components. Cal evitar la vacunació en el transcurs de una malaltia aguda febril. El nens no es podem vacunar abans dels 6 mesos. La lactància no contraindica la vacunació
Trobareu un vídeo molt il·lustratiu al canal de salut de la Generalitat : http://cort.as/HDlf

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada