Els
sucres, junt a les proteïnes i les grasses, són els components
bàsics dels aliments. El sucre es troba
en quasi tots els aliments i s’afegeix a molts altres. El nostre
organisme precisa de sucre per a poder funcionar. El sucre
proporciona la energia necessària pel funcionament de la
“maquinaria” del nostre cos.
Però un excés de
consum de sucre pot tenir repercussions pel nostre organisme. Un alt
consum de sucres s’ha relacionat en nens i en adults amb obesitat,
diabetis, caries i malalties del cor. En alguns nens sensibles,
l’excés de consum de sucre podria estar relacionat amb problemes
de comportament, aprenentatge o d’atenció .
Recomanacions de
ingesta de sucres diària
Les recomanacions del
consum diari de sucres és de 100 calories per les dones i de 150
calories pels homes. Això són 25 g de sucre (6 cullerades) per una
dona i 38 g de diari de sucre (9 cullerades) pels homes. Els nens ha
de prendre força menys, 15 a 20 g (3 - 4 cullerades) al dia.
Els sucres complexos,
carbohidrats, com els que troben a la pasta, patates…són bones
opcions, per contra s’ha de limitar el consum dels sucres simples
dels refrescos, dolços, o postres.
Contingut de sucres
Pot resultar sorprenent
el contingut de sucres d’alguns productes alimentaris. Per exemple
un litre de gelat de vainilla Häagen-Dazs té 84 g de sucre. A la
imatge que acompanya aquest escrit podeu trobar alguns altres
exemples del continguts de sucre d’alguns productes.
Reduir el consum
excessiu
Reduir el consum de
sucre és una bona norma de salut aconsellable per a vostè i el seu
fill, però no és fàcil per l’alt contingut de sucre de molt
productes alimentaris. Baixi progressivament el consum de sucre fins
apropar-se a les ingestes aconsellades. La fruita fresca és una bona
font de sucres, pot apaivagar el desig, de vegades compulsiu, de
menjar sucre i és un bon substitut d'alguns menjars ràpids o de
snacks. Disminuir el consum de refrescs amb sucre és també una
bona opció.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada