diumenge, 12 de gener del 2014

Es un joc de nens?


Segur que han passat els Reis per casa i que encara teniu al menjador alguna joguina per recollir, potser fins i tot per obrir. Els jocs i les joguines són sempre un motiu d’alegria pels nens i les nenes. Amb els jocs els nens i nens es diverteixen, experimenten i descobreixen la seva personalitat i exploren el món que l’envolta

Els adults només aprenen dels nostres error (el savi es el que aprèn dels error dels altres. Si t’equivoques és que ho estàs intentant.

I com aprenen els nens? Amb el jocs. L’infant aprèn perquè juga. El joc li permet madurar, fer-se gran. El joc contribueix al desenvolupament d’aspectes fonamentals com el desenvolupament físic i motor, la capacitat intel·lectual, l’activitat creativa potenciant la imaginació, les emocions i les habilitats social i culturals
Cada joguina que donem als nostres fills, cada joc al que l’inviten a jugar es una oportunitat d’aprenentatge. És responsabilitat dels pares estriar els jocs i les joguines més adients per els nostres fills. No és el mateix una activitat al aire lliure (futbol) que un joc de taula (monopoli). Ni és el mateix un esport individual (tennis) que un esport col·lectiu ( basquet). Ni un esport amb un mínim de esforç físic (bitlles) que un amb un màxim de requeriment físic (atletisme) Òbviament no és el mateix. Ni hi ha una cosa millor que altre.
Què es millor, donar una bicicleta o un llibre? De vegades poden voler potenciar el desenvolupament físic , o les habilitats socials, o potenciar la imaginació... Dependrà del nen o la nena i del moment.
Aquesta es la dificultat del “ofici” dels pares, cap decisió es intranscendent. Afortunadament, una vegada més, el sentit comú és la “formula meravellosa” per la criança del fills.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada