diumenge, 17 de novembre del 2013

La vitamina C no cura el refredat, perdoneu però algú ho havia de dir


El refredat comú és una causa molt freqüent de visites al metge i d'absentisme laboral i escolar. Hi ha més de 200 virus que poden causar refredat comú. Els símptomes dels refredats són secreció nasal , congestió , esternuts , mal de coll , tos , i de vegades mal de cap, febre i els ulls vermells.

Els sucs de taronja són un remei casolà molt estès per a guarir els refredats. No obstant això, un estudi ha revelat que la vitamina C poc pot fer per prevenir el refredat o per alleujar els seus símptomes. Les conclusions d’aquest estudi revelen que la ingesta de vitamina C no redueix el risc de la majoria de les persones de constipar-se. Així mateix, tampoc millora els molests símptomes ni disminueix els dies de convalescència.
Què la vitamina C no curi el refredat no vol dir que no tingui propietats, beneficis i funcions molt importants per la nostre salut, com:
  • La vitamina C es necessària per la síntesis de col·lagen (component estructural de los vasos sanguinis, tendons, lligaments i ossos).
  • La vitamina C es necessària per la síntesis de la carnitina, important per la producció d’energia dintre de les cèl·lules.
  • La vitamina C també es important en la síntesis de noradrenalina, essencials pel funcionament del cervell.
  • Prevé malalties degeneratives como el càncer i Alzheimer.
  • Prevé l’aparició de malalties cardiovasculars
  • La vitamina C es necessària per la salut de la nostra pell, facilita la cicatrització de les ferides i evita el envelliment prematur.
  • Facilita la absorció d’altres vitamines i nutrients essencials
Hi ha una quantitat diària recomanada per cada vitamina, també per la vitamina C. Els requeriments van augment amb la edat, així els lactants precisarien d'una quantitat diària de 15 mg i els adolescents i adults al voltant de 100 mg. Alguns aliments són rics en vitamina C com el kiwi que té 99 mg de Vitamina C per cada 100 g, el pebrot vermell 225 mg, el pebrot verd 120 mg, la col 100, la llimona 80 mg, coliflor 70 mg, fresa 60 mg, espinacs 60 mg, el suc de taronja 56 mg, la taronja 50 mg, el tomàquet 13 mg.
L’escorbut, que es produeix per dèficit de vitamina C, causa debilitat general, anèmia, gingivitis i hemorràgies cutànies.

La vitamina C, tot i que no cura el refredat, es un aliment imprescindible dintre de l’alimentació del nois i noies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada