dissabte, 25 d’abril del 2020

Coronavirus i desconfinament infants

A l’estiu, el mal d’orella per otitis externa és una malaltia freqüent en els infants pels banys a platges i piscines. Els pares dels infants amb otitis externa sempre pregunten: Es pot banyar? Quan els explico que es poden banyar sense ficar el cap sota l’aigua els pares es senten alleugerits, però els infants em miren a cara de estar pensant que banyar-se sense capbussar-se no és banyar-se. Les formules de desconfinament dels infants que el Ministerio de Sanidad està proposant els facilitarà trepitjar el carrer després d’un mes confinats a casa, però serà com banyar-se sense capbussar-se. És possible que aquest desconfinament alleugerí més als pares que als infants?

Les xifres de la pandèmia per coronavirus permeten, afortunadament,  una relaxació de les condicions de confinament pels infants, que serà el primer col·lectiu que es beneficarà del desconfinament. Més enllà de les disposicions governatives, us fem arribar un decàleg de recomanació sanitàries perquè la sortida dels infants al carrer sigui segura: 


  1. Qui pot sortir? Poden sortir els infants sans, que no tinguin febre ni cap altre símptoma (tos, dificultat respiratòria...) de malaltia per coronavirus.
  2. Amb qui han de sortir? El infants han d’anar acompanyats d’un adult amb el que estant convivint i que estigui sa.
  3. Quan temps? Seria recomanable que no estigueu fora de casa més d’una hora. 
  4. On poden anar? Feu un tomb al voltant de casa, sense allunyar-se massa, aneu a un parc públic. Podeu portar una de les seves joguines.
  5. On no es pot anar? No aneu a parc o espais infantil on hi hagi superfícies susceptibles de contaminar-se (gronxadors, tobogans...). 
  6. Mobilitat? No viatgeu ni amb transport públic ni privat.
  7. Mantenint el distanciament? Durant la sortida heu de seguir mantenint  el distanciament físic (major de 1,5 metres) i social (sense abraçades o petons) si us trobeu amb algú conegut.
  8. Amb mascareta? Tant l’infant com l’adult acompanyant hauríeu de portar mascareta, una recomanació difícil de complir en els menors de 3 anys. 
  9. Amb guants? No és necessari que porteu guants. No intentem protegir les mans, sinó que intentem protegir la cara (nas, boca, ulls) de les mans, amb o sense guants. Porteu un desinfectant de mans a la borsa quan sortiu.
  10. Rentat de mans? Abans de sortir i al tornar a casa s’ha de fer un meticulós rentat de mans amb aigua i sabó.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada