dijous, 19 d’abril del 2018

Els viatges i les vacunes


Cada vegada viatgem més. Cada vegada  a més a més de viatjar més, viatgem més lluny. Es calcula que de tots els viatgers un 10 % són infants. Molts infants estan viatjant a països llunyans per a fer turisme o per a visitar familiars. 

Quan prepareu un viatge, especialment a llocs llunyans i exòtics, informeu-vos prèviament dels riscos per la salut que pot suposar visitar els països on voleu anar i preneu les mesures necessàries per evitar-los. La vacuna es un mètode molt eficaç per a prevenir les malalties infeccioses.

No existeix un únic calendari vacunal útil per a tots els viatgers. El calendari vacunal s’ha de personalitzar per a cada viatger en raó de la seva historia vacunal prèvia, el tipus de viatge, la seva duració o els països que es visitaran. A més com que algunes vacunes precisen diferents dosis amb un interval de temps entre elles per assegurar la seva plena eficàcia, es recomanable que feu una visita com a mínim entre 4 – 8 setmanes abans del viatge per poder posar al dia el calendari vacunal.

Reviseu el llibre de vacunes. Abans de partir de viatge és imprescindible que reviseu i poseu al dia les vacunes sistemàtiques. Assegureu que el vostre infant té posades totes les dosis de vacuna que corresponen a la seva edat. També pot ser necessari avançar la data de revacunació d’alguna vacuna. Consulteu al vostre centre de salut perquè us informen sobre l’estat vacunal dels vostres infants abans de viatjar.  

Vacunes especials. Són aquelles vacunes que no estan incloses en el calendari sistemàtic de casa nostre però que són recomanades, de vegades obligatòries, per a viatjar a diferents països. Potser serà necessària fer una consulta a alguna unitat especialitzada
§  Sanitat Exterior
Carrer de Bergara, 12 baixos. 08002  Barcelona. Telèfon 93 520 96 63
§  Unitat de Medicina Tropical i Salut Internacional
Avinguda Drassanes, 17- 21 baixos. 08001 Barcelona. Telèfon 933 27 05 50

Quan prepareu un viatge, penseu en la vostre salut i en la dels vostres infants. de vacunes.oseu al dia cunaciacuna que corresponen a la seva edat. Tambsar al dia el calendari de vacunes sistematiques


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada