divendres, 15 de desembre del 2017

Protegir-los de fred!


Fa fred. Aquests dies els meteoròlegs ens anuncien uns dies de força fred, és normal en aquests mesos d’hivern. Es necessari prendre algunes mesures per a protegir els infants del fred.

1.    Estar sotmesos a baixes temperatures pot afectar l’organisme dels infants. A casa nostre on tenim un clima suau, fora d’algunes onades de fred intens els infants poden jugar fora de casa durant pràcticament tot l’hivern. Els dies de molt fred eviteu o limiteu el temps que els infants passen fora.


2.    Quan sortiu de casa, durant els mesos freds, és millor fer servir diverses capes de roba diferents, en comptes d'una única capa de roba grossa. Les capes ajuden a mantenir la calor dins. A les capes interiors poseu millor roba de llana o polipropilè que de cotó. No oblideu el barret, els guants i la bufanda quan surtin fora de casa; en els infants es molt important evitar la pèrdua de calor pel cap i el coll

3.    La transpiració, suar, és la forma en que el nostre cos es refreda. Si els seus infants suen, a poc a poc perdran calor i tindran més fred. Si estan suant tregui’ls una capa.

4.    Si la pell de l’Infant s'està posant molt vermella és el moment de tornar cap a casa. També torneu cap a casa tan aviat com els infants comencen a tremolar o si es mullen.

5.    La hipotèrmia és la pèrdua de temperatura del cos. Amb la hipotèrmia la temperatura corporal baixa dels 37ºC habituals a menys de 35ºC.  La hipotèrmia provoca en els infants tremolors, falta de energia, dificultat per parlar... Recordeu, que no ha de fer massa fred per patir una hipotèrmia, especialment si els infants es mullen.


6.    Si sospiteu hipotèrmia, torneu a casa o busqueu un lloc calent immediatament; poseu-los roba seca i calenta, especialment si estan mullats, abrigueu-los amb mantes calentes, cobriu bé el cap i el coll i doneu-los alguna beguda calenta, com llet o cacau, perquè tant important és escalfar per fora com ho és escalfar l’interior del cos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada