divendres, 17 de gener del 2020

Consells per evitar els contagis en la temporada de la grip

Com cada any per aquestes dades, al voltant del canvi d’any, les consultes i les urgències s’estan emplenant d’infants amb grip. La grip és una infecció de les vies respiratòries (nas, la gola i els pulmons) causada per una varietat de soques del virus de la grip que circulen entre les persones durant aquesta època d’any. La temporada de grip comença generalment al desembre i amb diferents pujades i baixes arriba fins al febrer. Els símptomes de la grip inclouen febre, mal de cos, mal de cap i de gola, tos i congestió nasal. 
La vacuna és la millor manera de prevenir la grip, però altres mesures, com ha publicat l’Acadèmia Americana de Pediatria, també poden ajudar a que els infants no es contagien i aturar la propagació dels gèrmens de la grip.

  1. Tossiu i esternudeu en mocadors d'un sol ús. Si no teniu a mà un mocador, doblegui el braç i esternudeu o tossiu en el plec del colze. Ensenyeu als vostres infants a fer el mateix. 
  2. Utilitzeu mocadors de paper per netejar els mocs i els esternuts. Llanceu el paper a les escombraries després d'usar-lo. Utilitzi una màscara si teniu molta tos o esternudeu amb freqüència. 
  3. Eviteu petonejar al vostre infant en o al voltant de la boca o la cara sí algú dels dos està malalt. 
  4. Assegureu-vos que tothom es renta les mans abans i després d'estar en contacte proper amb algú que té la grip. Feu un bon rentat de mans, amb aigua tèbia i sabó durant almenys 15 segons (gairebé tan llarg com la tornada del "Joan petit quan balla"). Els netejador de mans sense aigua, també són útil, especialment quan no disposem d'aigua. 
  5. No permeteu que els infants comparteixin xumets, tasses, culleres, forquilles, draps o tovalloles.
  6. Renteu els plats, forquilles, gots i culleres amb aigua calenta i sabó o al rentaplats. 
  7. Canvieu les tovalloles de tela amb freqüència i renteu-les amb aigua calenta. 
  8. Netegeu totes les superfícies, i les joguines, amb un desinfectant o sabó i aigua calenta. Els virus poden sobreviure més de 30 minuts en les manetes de les portes, tauletes i fins tot joguines. 
  9. Mantingueu els infants, lluny del fum de tabac. Els infants que estan exposats al fum del tabac tenen un major risc de patir malalties respiratòries. 
  10. Eviteu que es toquin els ulls, el nas o la boca si no tenen les seves mans netes.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada