dijous, 23 de gener del 2020

Alerta sanitària per pneumònia per coronavirus?


L’Organització Mundial de la Salut està reunint informació per considerar si ha de declarar una emergència de salut pública mundial pels casos de pneumònia per coronavirus.

Des de final de 2019 s’han detectat uns 400 casos de pneumònia i 14 morts  per una infecció per coronavirus que provoca pneumònia. Sembla que el focus inicial va ser un mercat de marisc a la ciutat de Wuhan, província de Hubei en Xina. Però tot i que el mercat va ser tancat a començament d’aquest any 2020 han seguit apareixen casos i no només a la Xina sinó també a Japó, a Corea i aquesta mateixa setmana s’ha confirmat un cas als Estats Units.

Es conegut que el coronavirus, un virus que vist al microscopi sembla que porti corona, d’aquí el seu nom, pot causar epidèmies. Les autoritat sanitàries de la Xina ha determinat que aquesta epidèmia està produïda per una nova mutació del coronavirus no coneguda fins a dia d’avui i li han denominat “2019 nou Coronavirus” (2019-nCoV).

A les persones que presenten un quadre de febre, tos, expectoració i dificultat respiratòria i que han viatjat a aquesta zona de la Xina 14 dies abans de l’inici del símptomes, s’ha sospitar una possible pneumònia per coronavirus. A data d’avui no hi ha un  tractament específic ni una vacuna contra el virus 2019-nCoV.

A Europa no hi ha cap cas detectat. El risc de disseminació a Europa es baix, tot i que per la gran mobilitat actual de les persones no es impossible. L’Organització Mundial de la Salut espera que apareguin nous casos a Xina en els propers dies. Les mesures preventives que es recomanen són les mateixes que a totes les malalties respiratòries que es transmeten per les gotetes de saliva que expulsem quan tossim o esternudem.
1. Rentat de mans
2. Ús de mocadors d’un sol ús
3. Tossir o esternudar, si no tenim un mocador a mà, en el plec del braç

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada