divendres, 7 de juny del 2019

Quan poseu una crema protectora solar eviteu les cremades solars i reduïu el risc i càncer de pell

La revista de la “Organització de consumidor i usuaris” ha publicat un article on posa en dubta que el grau de protecció que ofereixen les cremes solars d’Isdin i Bavaria sigui de 50 com anuncien. L’Agencia espanyola del Medicament ha demanat a la revista les dades on suporta aquesta opinió. Restem a l’espera. Aquesta la polémica just a l’inici dels mesos d’estiu es una oportunitat per a  record la necessitat de la protección solar per a tothom però especialmente en els infants.

El sol és una font de salut. Per exemple l’exposició solar és necessària per a la formació de la vitamina D, una vitamina imprescindible per facilitar l’absorció del calci dels ossos i evitar el raquitisme. L’exposició solar també pot ajudar en casos d’acne i altres malalties de la pell, com ara la psoriasi. Però una exposició solar excessiva provoca envelliment de la pell, cremades i a la llarga, lesions cutànies, taques a la pell i fins i tot càncer de pell. La pell dels infants sense protecció, pot ser danyada en tant sols 15 minuts d’exposició solar, tot i que el dia estigui nuvolat.

La protecció solar que heu d’aplicar en la pell dels vostres infants, per evitar els problemes amb l'exposició solar, depèn òbviament del tipus de pell. El fototipus és la capacitat de la pell per assimilar les radiacions ultraviolada solar. El Dr. Fitzpatrick, un dermatòleg de la Universitat de Harvard va fer una classificació en sis tipus, des de la pell molt blanca com la dels pèl-rojos que no en bronzegen mai i que sempre es cremen, fins a les pells més fosques. Quant més baix sigui el fototipus, més elevades han de ser les mesures de protecció solar.



Consells generals de protecció solar

  1. Els infants, especialment els més petits, no s’han d’exposar directament al sol. Eviteu sempre les hores de màxima radiació ultraviolada entre les 11 – 16 hores.
  2. Respecteu les limitacions d'edat del fabricant, però recordeu que la recomanació general es evitar el seu ús en els menors de 6 mesos i en menor mesura la limitació es fa extensiva fins als 3 anys. 
  3. Feu servir el filtres solars amb el màxim factor de protecció en els infants, que són els dels factors 50. Quant més alt és el factor, major poder de protecció i més temps de protecció, i es necessitarà menys aplicacions del producte. 
  4. Utilitzeu majors factors de protecció quan més clara sigui la pell de l'infant.
  5. Els fotoprotectors són una forma segura de prendre el sol, però no una manera de perllongar l’exposició al sol.
  6. Apliqueu la crema fotoprotectora 30 minuts abans de sortir de casa.
  7. Torneu a aplicar el protector solar cada dues hores. 
  8. Feu servir fotoprotectors resistents a l'aigua i torneu a fer una aplicació després d'un bany prolongat (més de 20 minuts). 
  9. Esteneu bé les cremes i assegureu-vos que cobreixen totes les àrees corporals exposades al sol.
  10. Tot i que estigui nuvolat, a l’estiu els infants han d’anar amb para-sol, roba de cotó i gorra.
  11. Tot i estar sota un para-sol, cal posar-se fotoprotecció, perquè quasi el 40% de la radiació ultraviolada pot passar el para-sol.
  12. NO us descuideu d’oferir aigua.
  13. Hidrateu suficientment la pell als infants amb olis o cremes hidratants després de l’exposició al sol.
  14. Recordeu que alguns medicaments són fotosensibles, és a dir, que poden fer algun tipus de reacció si el pacient s’exposa al sol. Consulteu si el vostre infants pren alguna medicació.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada