divendres, 21 de juny de 2019

L’estiu ha començat! Consells per a gaudir de l’estiu


Aquest any 2019, el divendres 21 de juny a les 17:54 hores el sol ha arribarà a la seva màxima altura en la seva òrbita. És el solstici d’estiu, el dia més llarg de l’any. El curs escolar ha finalitzat! L’estiu ha començat!
L’estiu és el temps de les vacances, d’anar de colònies, de viatjar, de les activitat a l’aire lliure, dels banys a piscines i platges, de festes majors... Moltes oportunitats per a gaudir de l’estiu. Gaudir i seguretat no són incompatibles. Consells de salut per l’estiu.


Protegiu-vos de les picades 
Les picades més freqüents són les de mosquits. En general, només produeixen molèsties lleus, però alguns infants poden experimentar reaccions intenses i necessitar alguna medicació. Més molestes poden ser les picades d’abelles o vespes.
Algunes mesures preventives simples, com aplicar repel·lents, dormir amb mosquiteres o repel·lents elèctrics. Evitar les passejades a l'hora en què cau el sol per llocs propers a l'aigua, on hi ha major quantitat d'insectes. poden ajuda a disminuir les picades d’insectes durant l’estiu. Renteu amb aigua i sabó les picades per evitar que s’infectin.

Planifiqueu les sortides
L’arribada del bon temps és una gran oportunitat per fer activitats en família a l’aire lliure, com a sortides a la muntanya o passejos en bicicleta. Planifiqueu les sortides per gaudir de les activitats en família: horari, itinerari, roba adient...
Si esteu pensant de fer un viatge a un altre país és important visitar un centre de vacunacions internacionals per demanar consell, tenint en compte que cal programar la visita amb temps suficient.

Ulleres Solars
Les ulleres de sol no són una moda sinó una protecció necessària pels ulls. A l’estiu els infants passen gran part del dia jugant a l’aire lliure. La majoria dels pares recorden de posar-li crema solar i fins i tot una gorra al seu fill, però molts no saben que les ulleres de sol també són importants.

Seguretat als banys
Els banys a platges i piscines és una activitat saludable que poden suposar alguns riscos, com caigudes, relliscades i ofegaments.  L'ofegament és un accident molt silenciós i ningú no s'adona si no està vigilant. Perquè sigui eficaç la vigilància, aquesta ha de ser visual i permanent, i almenys un adult per cada dos infants, i un adult per cada bebè. Ensenyeu als infants les regles de seguretat i respecteu-les en tot moment.

Hidratació
L'aigua és un element essencial pel bon funcionament del nostre organisme. En proporció els infants necessiten prendre més líquids. Per exemple un lactant de 3 mesos precisa prendre uns 800 ml de líquids al dia (que ells aconseguirà de la llet principalment), un infant en edat escolar precisa 1200 ml i un adolescent com un adult uns 2 litres al dia. L'aigua és la beguda adequada per acompanyar els menjars dels infants. Durant la temporada d'estiu és important anar oferint aigua als infants per a mantenir-los ben hidratats.

Protecció solar
Només 15 minuts d’exposició a les radiacions ultraviolades poden danyar la pell. Protegiu 
els infants d’una exposició solar excessiva. Eviteu anar a passejar o fer activitat a l'aire lliure en les hores de més calor del dia (entre les 12-16 hores) Sortiu al matí d'hora o al vespre quan el sol està més baix.  Apliqueu filtre solar amb factor de protecció alt (als infants protecció 50), vint o trenta minuts abans de sortir de casa.

Revetlles i petards.
Els petards formen part de les celebracions de moltes festes populars i de revetlles com la de Sant Joan. Tirar petards comporta alguns riscos. Un ús inadequat pot suposar lesions, especialment cremades. La majoria de les lesions greus es produeixen com a conseqüència de la manipulació de petards per infants i adolescents. Respecteu les normes de seguretat i no deixeu que els infants tirin petards que no estiguin específicament elaborats per a ells.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada