divendres, 14 de juny del 2019

Gaudir amb seguretat de tirar coets.

L’any passat 320 persones ateses la nit de Sant Joan. Què podem fer per disminuir aquestes dades?

Ja hi ha casetes de venda de petard. És l’anunci de que s’apropen les revetlles. Els focs artificials i els petards són una forma habitual de celebrar les grans festes, i especialment les revetlles,  a casa nostre i a tot al mon. Cada any hi molts ferits de diferent consideració per l’ús inadequat de aquests elements. L’any passat, per exemple, 320 persones van rebre atenció en un Hospital o un Centre d’Urgéncies d’Atenció Primaria la nit de Sant Joan per problemes relacionats amb els petards. Els Bombers van atendre a 800 incidents durant la nit de la revetlla de l’any passat. Què podem fer per disminuir aquestes dades? Gaudir amb seguretat de tirar coets.

Aquí teniu un decàleg de normes, modificat dels consells de la Societat Canadenca de Pediatria, per gaudir amb seguretat de tirar coets.

  1. Mai us torneu. No intenteu reparar un element pirotècnic que sigui defectuós. Mai intenteu tornar a disparar un petard que no ha funcionat. Espereu almenys 30 minuts abans d'apropar-vos a una peça pirotècnica que no ha funcionat.
  2. Mai a la mà. No agafeu amb la mà els petards, excepte que les instruccions del fabricant indiquin que estan dissenyades per ser de mà.
  3. Trieu un bon lloc. Trieu una ubicació adequada, lluny de qualsevol obstacle. No enceneu focs artificials en un dia ventós. Consulteu les instruccions de seguretat de l'etiqueta de focs artificials per conèixer les distàncies mínimes amb edificis i persones.
  4. Trieu una bona base. Utilitzeu una bona base de col·locació, com ara una galleda plena de terra o sorra.
  5. Aigua a prop. Tingueu aigua a mà. Poseu els focs artificials que heu fet servir (i les deixalles) en una galleda amb aigua.
  6. Al final de la metxa. Enceneu adequadament els petards: sempre pel final de la metxa.
  7. Amb ulleres. Es recomana utilitzar ulleres de seguretat.
  8. Mai els infants sols. Els infants que volen tirar petards han de fer-ho sempre sota la supervisió d'un adult (responsable).
  9. Llegiu les instruccions. Llegiu totes les instruccions de seguretat del fabricat sobre els focs artificials. Determineu l'ordre de llançament abans de començar.
  10. Vigileu on els guardeu. Mantingueu els petards en una zona fresca, seca i ventilada fora de l'abast dels infants.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada