dijous, 21 de març del 2019

"No deixar ningú darrera", el lema del Dia Mundial de la Síndrome de Down

La polèmica sobre l’accés a la sanitat publica gratuïta dels pacients amb discapacitats, es creua amb el 21 de març, data que va designar l’Assemblea General de les Nacions Unides per commemorar el Dia Mundial de la Síndrome de Down. Aquest any 2019 la celebració del Dia Mundial del Síndrome de Down es centrarà en el lema: "No deixar ningú darrera"

L’Assemblea General vol augmentar la consciència pública sobre la qüestió i recordar les valuoses contribucions que les persones amb discapacitat intel·lectual  fan, entre altres, a la diversitat de les seves comunitats. La pàgina de la Fundació Catalana de la Síndrome de Down, un lloc web imprescindible per les famílies amb un membre afecte d’aquest trastorn o per qualsevol interessat, diu que la síndrome de Down és un conjunt de símptomes i signes diversos que es manifesten en el desenvolupament global de la persona des de la seva concepció, a causa de l’excés de material genètic del cromosoma 21.

Les persones amb la síndrome de Down tenen algunes característiques físiques particulars, com inclinació dels ulls, coll curt, cabells fins i llisos, un to muscular baix, creixement retardat i envelliment prematur. També, de vegades, a conseqüència d’un dèficit en el seu sistema immunològic, durant els primers anys de vida, pateixen infeccions.

No hi ha cap prova que pugui determinar si una parella tindrà un fill amb la Síndrome de Down. Només després d’estar embarassada una dona pot fer un diagnòstic prenatal per conèixer la dotació cromosòmica del fetus.

La síndrome de Down no és cap lesió ni cap malaltia crònica que, pugui modificar-se amb un tractament mèdic, quirúrgic o qualsevol altre procediment.

Una cadena es tant forta com ho és la més dèbils de les seves baules. No deixem ningú darrera.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada