divendres, 8 de març del 2019

El xarampió més que retrocedint està repuntant

La Unicef (Font de les Nacions Unides per la Infància) ha fet un comunicat sobre l’increment del xarampió a tot el mon. A escala mundial quasi 100 països han informat d’un augment de casos de xarampió en 2018 en comparació a l’any passat. Els augments més alarmants s’ha produït en Ucraïna amb 35.000 casos. Filipines amb 13.000, Brasil amb 10.000, Iemen amb 6.500, Veneçuela amb 5.000, Servia amb 4.000, Madagascar 4.300, Sudan 3.500, Tailàndia 2.700 o França amb 2.269 casos. Les dades poden empitjorar considerant que aquest dos primers mesos de 2019 a Ucraïna ja hi ha 24.000 casos declarats de xarampió. Totes les dades fan malbé el propòsit per fer desaparèixer el xarampió. El xarampió més que retrocedint està repuntant.
El xarampió produeix una erupció a la pell, febre, tos, mucositat i conjuntivitis. És una malaltia, que especialment en els infants més petits, pot produir complicacions molt greus i fins i tot mortals. El xarampió es contagia per l’aire. És una malaltia extremadament contagiosa, més que la grip, la tuberculosis o l’Ébola.
No existeix cap tractament pel xarampió, els antibiòtics tracten les infeccions bacterianes però no son útils per a lluitar contra les malalties produïdes per virus.

La Unicef mitjançant  la seva directora executiva Henriquetta H. Fore ha manifestat: “Aquesta és una crida d’atenció. Disposem d’una vacuna segura, eficaç i barata contra una malaltia altament contagiosa, una vacuna que ha salvat quasi un milió de vides cada any en les darreres dues dècades”.

A casa nostre tenim una baixa incidència de xarampió gracies a l’alta tasa de cobertura vacunal, i així serà mentre els nostres infants rebin les dosis de vacuna antixarampió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada