dijous, 28 de juny del 2018

Gaudiu de l'estiu


 Aquest passat dijous 21 de juny ha començat el solstici d’estiu. El curs escolar ha finalitzat. L’estiu ha començat!
L’estiu és el temps de les vacances, de les activitat a l’aire lliure, dels banys a piscines i platges, de festes majors... Moltes oportunitats per a gaudir de l’estiu. Gaudir i seguretat no són incompatibles.



Protegiu-vos de les picades
Amb els mesos càlids les picades d’insecte són una molèstia habitual. Tot i que rarament poden suposar un problema greu si que solen incomodar molt. Els infants són freqüentment afectats. Preneu mesures per evitar les picades i teniu cura d’elles per evitar que s’infectin .

Planifiqueu les sortides
L’arribada del bon temps és una gran oportunitat per fer activitats en família a l’aire lliure, com a sortides a la muntanya o passejos en bicicleta. Com a sempre fer activitat divertides no està renyit amb la seguretat.  Planifiqueu les sortides per gaudir de les activitats en família seguint els consells que el Departament d’Interior de la Generalitat va editar en seu  tríptic  per a gaudir de les sortides  amb seguretat.

Ulleres Solars
Les ulleres de sol no són una moda sinó una protecció necessària pels ulls. A l’estiu els nens es passen el dia jugant a l’aire lliure. La majoria dels pares no s’obliden de posar-li crema solar i fins i tot una gorra al seu fill, però molts no saben que les ulleres de sol també són importants.

Seguretat als banys
Els banys a platges i piscines és una activitat saludable que pot comportar alguns riscos, com caigudes, relliscades i els ofegaments, que cal evitar. L'ofegament és un perill real i evitable. L’ABC és una bona norma mnemotècnica de seguretat:
A: Adult vigilants sempre. Per a què sigui eficaç la vigilància del seu fill prop de l’aigua, aquesta ha de ser visual i permanent.
B: Barreres per tancar les piscines. Els nens s'ha de vigilar ininterrompudament però hem de tenir les mesures preventives necessàries per evitar qualsevol accident.
C: Classes de natació. Ensenyar a nedar es la millor i més efectiva mesura preventiva davant dels ofegaments.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada