divendres, 4 de juliol del 2014

ABC de seguretat a l'aigua

Dues persones moren ofegades en les platges de Calella i Santa Susana. Comença el temps dels banys i sembla que inevitablement hem de llegir noticies com aquesta. Cada any unes 400 persones moren ofegades a Espanya. Una xifra molt semblant a la de persones que perden la vida en la carretera per excés de velocitat. Tenim moltes campanyes de seguretat vial però les campanyes de conscienciació són inexistent sobre aquest tema.
La majoria dels ofegaments els pateixen nens menors de 4 anys sense vigilància adequada en piscines, al mar o en banyeres. Un nen petit es pot ofegar en una banyera en un parell de dits d'aigua.
Trobareu informació en el meu blog: Ofegament, un perill real i evitable. 

Recordeu, però, tres normes bàsiques que sempre s'han de tenir presents . L'ABC de la seguretat en l'aigua està format per:


  • Adult vigilant sempre. Per a què sigui eficaç la vigilància del seu fill prop de l’aigua, aquesta ha de ser visual i permanent.
  • Barreres per tancar les piscines. Els nens s'ha de vigilar ininterrompudament però hem de tenir les mesures preventives necessàries per evitar qualsevol accident.
  • Classes de natació. Ensenyar a nedar es la millor i més efectiva mesura preventiva davant dels ofegaments
També podeu trobar més informació a la web de la Associació Espanyola de Pediatria o en el vídeo que a fet el Dr. Pou per a el Hospital Sant Joan de Deu



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada