divendres, 25 de juliol del 2014

Taques a la cara com cada estiu!!!



Con cada any per aquestes dates comencen a visitar nens i nenes que consulten per taques a la cara. Alguns ja les van tenir l’estiu passat.

La pitiriasi alba, que és com és coneguda aquesta entitat, és una malaltia crònica, benigna i que afecta gairebé exclusivament a nens i joves.
Les lesions es localitzen en àrees exposades al sol, predominantment a la cara. Es caracteritzen per taques amb falta de pigmentació. Habitualment són múltiples i mesuren de 0.5 a 2 cm., de formes irregulars o arrodonides, de vores difuses, amb descamació fina superficial. Les lesions són asimptomàtiques i persisteixen mesos o anys

A alguns pares els preocupa que s'associï a falta de vitamines, anèmia o infeccions per fongs. Res d'això és cert. Tot i que s'ha considerat la pitiriasi alba com una manifestació de la dermatitis atòpica, el seu origen es encara desconegut. L'exposició al sol, els banys en piscines són factors afavoridors, al bronzejar-se la pell sana augmenta el contrast amb les plaques de pitiriasi alba, que no es bronzegen i segueixen blanques.

Les lesions poden persistir per mesos o anys o bé ser recurrents fins a la pubertat. No hi ha tractament específic, la neteja diària amb aigua i un sabó suau, la hidratació de la pell i l'ús de protectors solars són les bases del tractament i la prevenció.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada