dijous, 5 d’abril del 2018

El meu nen de 4 anys encara mulla el llit, això es normal ? No! Es a dir sí.


Tots els nadons porten bolquers, tots els lactants porten bolquers. Habitualment el control voluntari de pixar i defecar no arriba fins el segon any de vida. Es després dels dos anys que els infants estant preparats per a deixar els bolquers. Primer durant el dia i després a la nit. Quan es decideix treure els bolquers, es important la col·laboració de l‘escola bressol, per anar tots a una. La transició del bolquer a l’orinal potser un bon primer pas per després passar al vàter. Així que és d’esperar que un nen de 4 anys ja no mulli el llit. Però un 40% dels infants als tres anys encara no controlen, i fins i tot un 10% mullen el llit després dels 5 anys.


L’enuresi és l’emissió involuntària d’orina, és l’infant que mulla el llit després del 6 anys. L’enuresi és més habitual en els nens que a les nenes. En dos de cada tres infants amb enuresis és molt probable trobar que algú dels seus pares hagin patit també enuresi o un control tardà.

Les causes de l’enuresi no son conegudes del tot. Es considera que l’enuresi es produeix per l’associació de diferents factors, com tenir el son molt profund amb dificultats per a despertar-se, bufeta petita o una bufeta que fa contraccions involuntàries.

Els infants amb enuresi haurien de restringir el consum de líquids les hores prèvies d’anar al llit i anar al lavabo abans d’anar a dormir. És important que els pares i els infants entenguin que l’enuresi es un esdeveniment involuntari que mica en mica s’ha d’anar resolen.
Cal estimular l’interès dels infants per la resolució de l’enuresi, per això es útil elaborar un calendari on es senyalin les nit sense mullar el llit. Els pares ha de felicitar als infants quan no mullen el llit i abstenir-se de criticar-lo o ridiculitzar-lo quan ho mullen.
En alguns infants son útils les alarmes nocturnes. Les alarmes son dispositius que es col·loquen en el pijama del infant i que disparen una alarma quan s’humitegen despertant a l’infant. Molts pocs infants han de recórrer als fàrmacs per a controlar la seva enuresis.

Quasi tots els infants amb enuresi estan física i psicològicament bé. Un molt petit grup poden tenir alguna malaltia, com una infecció d’orina o una diabetis, que produeixi l’enuresi. Habitualment en els controls de salut que fan als vostres infants els professionals us preguntaran si mullen o no el llit. Consulteu si
·      Hi ha febre o molèsties a l’orinar
·      Perd constantment orina tant de dia com de nit
·      Beu més aigua de lo normal.
·      L’infant torna a mullar el llit després d’aconseguir un bon control

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada