dimecres, 23 de novembre del 2016

Si el teu nen es perd, saps el que has de fer?


La mediàtica desaparició de l'adolescent que ha desaparegut per uns dies i que feliçment ha està trobada en bon estat, és un motiu de reflexió.

La desaparició d'un infant és una situació dramàtica. Els Mossos d'Esquadra reben unes 3000 denúncies a l'any, la meitat en la edat infantil, que afortunadament es resolen ràpidament en la intensa majoria dels casos. Habitualment es tracta d'adolescents que fugen per conflicte amb els pares, o pares o mares separats que no respecten les condicions de la custòdia. L'altre situació recurrent és la de l'infant que es perd en un lloc públic. Fa un moment era aquí i al minut següent on està?



A Espanya el número de telèfon gratuït 11600 gestionat per la Fundación ANAR (www.anar.org), disponible les 24 hores al dia els 365 dies a l'any, ofereix informació i suport en col·laboració amb la Guardia Civil i la Policia Nacional. A Catalunya l'Oficina d'Atenció a les Famílies de Persones Desaparegudes ofereix un seguiment individualitzat de cada cas, bé per correu electrònic, a l'adreça (persones.desaparegudes@gencat.cat), bé per telèfon (937 137 137).



Podeu consultar normes de prevenció i actuació al meu post "Si el teu nen es perd, sap el que ha de fer? Deu normes de prevenció" 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada