diumenge, 15 de juny del 2014

Quan de sucre puc menjar al dia?


Els sucres, junt a les proteïnes i les grasses, són els components bàsics dels aliments. El sucre es troba en quasi tots els aliments i s’afegeix a molts altres. El nostre organisme precisa de sucre per a poder funcionar. El sucre proporciona la energia necessària pel funcionament de la “maquinaria” del nostre cos.
Però un excés de consum de sucre pot tenir repercussions pel nostre organisme. Un alt consum de sucres s’ha relacionat en nens i en adults amb obesitat, diabetis, caries i malalties del cor. En alguns nens sensibles, l’excés de consum de sucre podria estar relacionat amb problemes de comportament, aprenentatge o d’atenció .

Recomanacions de ingesta de sucres diària
Les recomanacions del consum diari de sucres és de 100 calories per les dones i de 150 calories pels homes. Això són 25 g de sucre (6 cullerades) per una dona i 38 g de diari de sucre (9 cullerades) pels homes. Els nens ha de prendre força menys, 15 a 20 g (3 - 4 cullerades) al dia.
Els sucres complexos, carbohidrats, com els que troben a la pasta, patates…són bones opcions, per contra s’ha de limitar el consum dels sucres simples dels refrescos, dolços, o postres.
Contingut de sucres
Pot resultar sorprenent el contingut de sucres d’alguns productes alimentaris. Per exemple un litre de gelat de vainilla Häagen-Dazs té 84 g de sucre. A la imatge que acompanya aquest escrit podeu trobar alguns altres exemples del continguts de sucre d’alguns productes.

Reduir el consum excessiu
Reduir el consum de sucre és una bona norma de salut aconsellable per a vostè i el seu fill, però no és fàcil per l’alt contingut de sucre de molt productes alimentaris. Baixi progressivament el consum de sucre fins apropar-se a les ingestes aconsellades. La fruita fresca és una bona font de sucres, pot apaivagar el desig, de vegades compulsiu, de menjar sucre i és un bon substitut d'alguns menjars ràpids o de snacks. Disminuir el consum de refrescs amb sucre és també una bona opció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada