diumenge, 8 de juny del 2014

Compta que t’ho ficaràs al ull !!!. Que fer si tenim una lesió ocular.



Compta que t’ho ficaràs al ull !!!. Una frase pronunciada milers de vegades pels pares per advertir als seus fills sobre alguna activitat que potencialment pot fer mal als ulls.

La infància és un edat ideal per accidents que poden provocar lesions als ulls. Com sempre, és millor prevenir una lesió al ull que curar-la. Així que faci tot el que pugui per evitar al seu fill situacions potencialment perilloses.

Les causes principals de les lesions oculars en els nens són: Segons l'Acadèmia Americana d'Oftalmologia
  • Els productes químics de la llar
  • Els accidents esportius
  • Els focs artificials
  • Les joguines o els jocs inapropiats
De vegades, i malgrat tots els millors esforços, el seu fill es fa mal al ull. Què s’ha de fer? Depenent de la causa de la lesió:
  1. Terra o sorra a l'ull: Eviti que el seu fill es fregui els ulls, es pot ratllar la còrnia. Renti el ull. Si es possible amb sèrum fisiològic, o amb aigua tèbia (mai calenta ) de l'aixeta. Per rentar l'ull, baixi la parpella inferior cap avall amb suavitat mentre el nen (o un altre ajudant ) manté la parpella superior el més obert possible. Instil·lí suaument el líquid sobre l'ull. Esbandeixi durant 15 minuts, controlant periòdicament per assabentar-se si ha rentat tota la terra o la sorra del ull.
  2. Objecte incrustat en l'ull: Si alguna cosa ha penetrat en els ulls, no intenti retirar-la vostè per si mateix. Tapi el ull amb una gasa per protegir-lo i busqui atenció mèdica immediata.
  3. Producte químic a l'ull: Immediatament esbandiu l'ull amb sèrum fisiològic o aigua tèbia. Revisi l'envàs, si és possible, per obtenir instruccions. Truqui al seu centre de salut o al centre de Toxicologia (915 620 420) per rebre assessorament.
  4. Un cop directe a l'ull, hematomes/contusions (ull de vellut). Col·loqueu una bossa de gel sobre l'àrea durant 20 minuts cada hora per ajudar a disminuir la inflor. Continuar aquesta pauta durant quatre hores. Recordeu que no s’ha de pressionar sobre l'ull, sinó col·locar amb cura la bossa de gel sobre la zona. Si encara hi ha inflor o blaus després de dos dies, utilitzeu un drap tebi en l'àrea durant 10 minuts, tres cops al dia.
Doni un analgèsic al seu fill (paracetamol o ibuprofè) segon les dosis indicades pel seu pediatra.
Si augmenta el envermelliment, la secreció, el dolor ocular, o hi ha canvis en la visió o sagnat, busqui atenció mèdica immediatament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada