diumenge, 1 de juny del 2014

La epidèmia del segle XXI no és cap infecció, és la obesitat!!!


L'obesitat és un problema creixent a tot el món, com diu l'estudi que es publicarà pròximament a la revista mèdica The Lancet. Les taxes estan augmentant entre els homes, les dones i els nens, tant als països rics com als països pobres, diu l'informe. L’estudi fet a 188 països és la mirada més completa de l'obesitat a tot el món en les últimes dècades, i pinta un quadre descoratjador.
L’Institut Nacional d'Estadística en l'Enquesta Nacional de Salut d'Espanya (ENSE), recull que si fa 25 anys el 7,4% de la població de 18 anys o més tenia un índex de massa corporal igual o superior a 30 kg/m2 (Límit per considerar obesitat), al 2012 aquest percentatge superava el 17%. És més, si tenim en compte també el sobrepès el percentatge d’adults afectats arriba al 53,7%. El 8,5% dels nois/es espanyols entre 2 a 17 anys presenta obesitat i el 18,2% té sobrepès.
El més preocupant és que no hi ha cap país que presenti una disminució en l'obesitat en els últims trenta anys. Els autors del estudi esperaven trobar alguns exemples d'èxit que podessin agafar-se com a model. Però hi ha una manca total de models d'èxit en la reducció de l'obesitat.
Algunes consideracions:
  • L'obesitat és més comuna en els països desenvolupats que en els països més pobres, però està augmentant en tots dos mons.
  • Als països desenvolupats, l'augment de l'obesitat s’han frenat, però en els països en desenvolupament, les taxes s'estan accelerant.
  • El nombre de persones amb sobrepès o obesitat a tot el món és gairebé el 30% de la població mundial.
  • Un terç dels adults als EUA tenen sobrepès, i un altre terç són obesos. En alguns països com a Kuwait, Kiribati, Micronèsia, Líbia, Qatar, Samoa i Tonga les taxes d'obesitat són fins i tot majors, superant el 50%.
  • Al voltant del 22% de les nenes i dels nens dels països desenvolupats tenen sobrepès o són obesos. Als països en desenvolupament són el 13% dels nens i les nenes.
Aquest mes de maig, l'Organització Mundial de la Salut (http://www.who.int/mediacentre/news/releases/2014/world-health-assembly67/es/) ha posar en marxa una comissió per estudiar l'augment de l'obesitat entre els nens de tot el món i suggerir solucions. S'espera un informe d’aquesta comissió per a principis 2015.
La obesitat pot arribar a reduir l'esperança de vida d’una persona fins a deu anys.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada