divendres, 30 de setembre del 2022

Pantalles i infants

Un únic capítol del Mic al dia i només pels major de 4 anys! Se'ls gira feina a les famílies per a complir aquestes recomanacions

La Generalitat de Catalunya acaba de presentar el document "Les Tecnologies digitals a la infància, l'adolescència i la joventut", on fa recomanacions als nois i noies, a les famílies i als centres educatius sobre l'ús de les tecnologies digitals. Les recomanacions queden resumides en l'infograma que s’ha difós. No recomana l'ús de pantalles abans dels tres anys, recomana un ús limitat i acompanyant de no més de mitja hora al dia entre els 4 i els 7 anys i un ús limitat i supervisat de menys d'una hora entre els 7 i 12 anys.


La limitació de l'ús de tecnologies digitals es fa per raó dels coneguts efectes adversos de la seva utilització sense control: problemes de la son, obesitat i sedentarisme, retard de l'aprenentatge , de l'adquisició del llenguatge i de les habilitats socials, problemes de conducta i d'addicció a les pantalles i risc de ciberassetjament.

Són recomanacions molt assenyades, però són assolibles?

Aquesta setmana que ha començat a emetre el nou canal de Club súper 3, però la recomanació del grup d'experts és que no s'hi posin a veure'l els infants abans dels 4 anys. Així, el pobre Mic, que té un melic, però no té por, perdrà molts petits seguidors? Si l'emissió de cada capítol d'aquest personatge fet de ganxet, durant poc més de vint minuts, als nens i nenes entre 4 i 7 anys els demanaren que l'únic contacte diari amb les pantalles sigui poc més que veure un capítol del Mic?

Se'ls gira feina a les famílies!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada