divendres, 23 de setembre del 2022

Crema hidratant

La pell és un òrgan més del nostre cos com ho són el fetge o els ronyons. La pell és el nostre òrgan més extens del qual disposem. És l'escut que ens protegeix de les agressions externes. Una bona salut de la pell és el primer pas per fruir d'una bona salut. El temps fred, ventós, i sec propi dels mesos freds, facilita la sequedat de la pell seca, com escatada, facilita l'aparició de lesions i infeccions cutànies que hem de prevenir mantenint-la adequadament hidratada. Per hidratar la pell tan important com la marca és el tipus de preparat. De la mateixa manera que hi ha diferència entre un comprimit, una dragea o una càpsula, els preparats per ús cutani són també diferents. Hi ha pólvores, ungüents, pomades, cremes, emulsions, gels, locions, solucions... Quina és la presentació adequada? Els preparats d'ús cutani estan formats per una base, també dita excipient, en la que es dissolen diferents substàncies. Les diferents presentacions venen determinades per la proporció d'oli i d'aigua que conté la base. Les cremes hidratants només tenen una varietat de tipus d'oli (d'argan, de calèndula, d'ametlla, de rosa mosqueta...) i aigua en diferents proporcions, sense cap principi actiu. De forma resumida podrien dir que hi ha tres tipus principals de presentacions: ungüents, cremes i locions.

·         Ungüents. Son preparat amb un alt contingut en oli. Solen ser transparents o molts clars. La pell pot quedar greixosa després d'aplicar l'ungüent. Els ungüents rarament piquen quan s'apliquen sobre una pell irritada. Són adequats per pacient amb pell seca i en àrees de pell molt grossa (palmes, plantes dels peus, colzes i genolls), per contra no s'haurien de fer servir en lesions humides. Els preparats en forma d'ungüent són utilitzats en les malalties cutànies de llarga evolució amb escates i crostes.

·         Cremes. Tenen una proporció de 50% d'aigua i 50% d'oli. Solen ser blanques si no tenen cap colorant afegit. Deixen menys sensació greixosa a la pell que els ungüents després de l'aplicació. Poden contenir estabilitzants o conservants que poden molestar quan s'apliquen sobre pell irritada. Són els adequats per pacient amb pell normal, en àrees amb pell fina (axil·les, cara, escrot). Els preparats en forma de cremes o locions són utilitzats en les malalties cutànies agudes, humides o exsudatives.

·         Locions. Són preparats amb un alt contingut d'aigua i poc d'oli. Solen ser blanques si no tenen cap colorant afegit. No deixen sensació greixosa, s'evaporen ràpidament. Poden contenir estabilitzants o conservants que poden irritar la pell. Són els adequats per pacient amb pell greixosa o en àrees amb pèls o a la cara. Els preparats en forma de cremes o locions són utilitzats en les malalties cutànies agudes, humides o exsudatives.

 Com escollir una crema hidratant per el vostre infant

No hi ha un del preparat cutani millor que l'altre, per escollir una crema hidratant per al vostre infant considereu:

1.      Tipus de pell: Si té una pell seca, feu servir ungüents o cremes si és més aviat greixosa una loció.

2.      Lloc d'aplicació: En àrees amb pell gruixuda (colzes) un ungüent, per pells primes (cara) cremes i en àrees amb pèl (cuir cabellut) locions.

3.      Estat de la pell: Per a pells seques o irritades ungüents, en pell humides o exsudatives cremes o locions

4.      Extensió: Les locions són més fàcils d'aplicar i poden ser més útil quan s'han de fer servir sobre zones extenses.

5.      Cosmètica: Cada infant tolera de millor o pitjor manera que la pell quedi oliosa després de posar-li un preparat cutani, escolliu aquella que sigui més agradable al vostre nen o nena.

6.      Tolerància: Alguns preparats poden produir picor en alguns infants quan s'apliquen sobre zones irritades, com passa en fases actives d'algunes dermatitis. Busqueu el preparat que sigui millor tolerat per l'infant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada