dilluns, 20 de juny del 2022

Tireu petards amb seguretat

 

Tireu petards però no acabeu la revetlla amb una cremada! Consells per a tirar petards amb seguretat

 

1.      Mai els infants sols. Els infants que volen tirar petards han de fer-ho sempre sota la supervisió d'un adult (responsable).

2.      Mai a la mà. No agafeu amb la mà els petards, excepte que les instruccions del fabricant indiquin que estan dissenyades per ser de mà.

3.      No feu servir gel hidroalcohòlic quan manipuleu petards. Es inflamable

4.      Trieu un bon lloc. Trieu una ubicació adequada, lluny de qualsevol obstacle. No enceneu focs artificials en un dia ventós. Consulteu les instruccions de seguretat de l'etiqueta de focs artificials per conèixer les distàncies mínimes amb edificis i persones. Utilitzeu una bona base de col·locació, com ara una galleda plena de terra o sorra.

5.      Tingueu aigua a mà. Poseu els focs artificials que heu fet servir (i les deixalles) en una galleda amb aigua.

6.      Amb ulleres. Es recomana utilitzar ulleres de seguretat.

7.      Rebutgeu els defectuosos. No intenteu reparar un element pirotècnic que sigui defectuós. Mai intenteu tornar a disparar un petard que no ha funcionat. Espereu almenys 30 minuts abans d'apropar-vos a una peça pirotècnica que no ha funcionat.

8.      Llegiu les instruccions. Llegiu totes les instruccions de seguretat del fabricat sobre els focs artificials. Determineu l'ordre de llançament abans de començar.

9.      Vigileu on els guardeu. Mantingueu els petards en una zona fresca, seca i ventilada fora de l'abast dels infants.

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada