divendres, 12 de febrer del 2021

Fan els infants prou activitat física?

 L’activitat física i esportiva són determinants favorables per la salut dels infants perquè milloren tant el seu benestar físic com mental i la salut general dels infants. A causa de la pandèmia per la COVID-19 moltes activitat esportives i extraescolars han estat cancel·lades i resulta difícil ara que els infants es mantinguin actius.

Els infants majors de 6 anys necessiten fer una hora d’activitat física vigorosa al dia. Una activitat física vigorosa es aquella que et fa suar o respirar fort i ràpid. Els 60 minuts d’activitat física diària no els han de fer tots alhora. S’ha d’anar sumant l'activitat física de tot el dia: anar i tornar de l’escola caminar, jugar i saltar al pati de l’escola, fer esport....

 L’activitat física junt amb una dieta equilibrada són la base per una vida activa i saludable per tots els infants però especialment pels infants obesos. L’exercici físic aporta altres beneficis a més del control de pes com la prevenció de les malalties  del sistema cardiovascular o la diabetis, l’enfortiment dels músculs i dels ossos, ajuda a desenvolupar la flexibilitat i la coordinació, alleuja l’estrès i pot ajudar a millorar la som, ensenya a treballar en equip...

Tot i els molts beneficis de fer exercici físic, potser que vostre infant no hi posi ganes i l’únic que vol quan arriba a casa és seure al sofà i veure la TV o jugar a videojocs. Heu de fer que l’activitat física formi part de la rutina diària dels vostres fills i filles; espacialment de les noies perquè a mida que es van fent més grans deixen de fer activitat física molt més que els nois.  Busqueu activitats i jocs que li interessin i podeu fer plegats.

 Com començar. Alguns consells

1.      Busqueu activitats adients a l’edat i el desenvolupament dels vostres infants.

2.      Feu que hi vagin i tornin de l’escola caminant o en bicicleta.

3.      Trieu joguines (pilotes, patins...) que els animin a estar actius

4.      Comenceu poc a poc i aneu augmentant el temps d’activitat progressivament sense excedir-se.

5.      Busqueu activitats entretingudes i on pugui participar tota la família.

6.      Els jocs és una forma divertida de fer exercici.

7.      Doneu exemple i feu activitat física amb ells

8.      Feu exercici amb seguretat, en els llocs i amb l’equipament adequat.

9.      Limiteu el temps d’ús de les pantalles (TV, tauletes, telèfons...), i planifiqueu activitat físiques en substitució.

10.  Consulteu a vostre equip de salut si el vostre infant té alguna malaltia que dificulti l’activitat física

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada