dijous, 2 de juliol del 2020

Consells per un estiu saludable amb COVID


Fa poc dies ha començat l’estiu meteorològic. Els infants i joves han començat les vacances d’un curs escolar anòmal. Tant anòmal com l’estiu que comencen on haurem de conviure amb el COVID-19. Uns quants consells de salut per gaudir de l’estiu de forma saludable





  1. Normes COVID-19. Rentat freqüent de mans. Mantenir distancia de seguretat. Portar mascareta en espais tancat, en els transports públic i en qualsevol espai on no es pugui mantenir la distància de seguretat.
  2. Hidratació: Els infants necessiten prendre, en proporció al seu pes i talla més líquids que els adults. Per exemple un lactant de 3 mesos precisa prendre uns 800ml de líquids al dia (que ells aconseguirà de la llet principalment), un infant en edat escolar precisa 1200ml i un adolescent com un adult uns 2 litres al dia. Durant la temporada d'estiu  oferiu sovint aigua als infants per a mantenir-los ben hidratats.
  3. Ulleres de sol: Les ulleres de sol no són una moda sinó una protecció necessària pels ulls. Igual que feu protecció de la pell davant del sol, heu de fer una bona protecció solar visual, per evitar complicacions oculars, com llagrimeig, ull vermell, cataractes, problemes  a la retina, etc.
  4. Protecció solar: Després del confinament feu de ser especialment curosos  amb la protecció solar. Només 15 minuts d’exposició a les radiacions ultraviolades poden danyar la pell. Protegiu els infants d’una exposició solar excessiva. Apliqueu filtre solar amb factor de protecció alt (als infants protecció 50), vint o trenta minuts abans de sortir de casa.
  5. Protegiu-vos del sol: Trieu la roba adequada: Poseu-los roba lleugera i barret. Busqueu l'ombra i planifiqueu les activades evitant anar de passeig o fer activitat a l'aire lliure en les hores de més calor del dia (entre les 12-16 hores) Sortiu al matí d'hora o al vespre quan el sol està més baix.
  6. Banys amb seguretat: Ensenyeu als infants a nedar com més aviat millor. Com sempre la mesura més eficaç és la prevenció. Escolliu sempre, si podeu triar, platges o piscines que estiguin supervisades per un socorrista. Mai els deixeu sense vigilància, especialment els infants menors de 4 anys, ni tan sols un moment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada