diumenge, 31 de maig del 2020

Dia Mundial sense Tabac

Avui, 31 de maig, Dia Mundial sense Tabac cal recordar com els infants pateixen els efectes nocius del fum de segona mà, fumadors passius i a més a l’adolescència el tabaquisme està augmentant. Des de feia molts anys el consum de tabac entre els joves estava en descens, des de l’any 2004 a l’any 2014, per exemple, el tabaquisme entre el joves havia baixat del 21 al 9%. Però aquesta tendència de descens invariable ha canviat i per primera vegada des de fa anys l’any 2018 el tabaquisme va tornar a pujar entre el joves de 15 a 18 anys.


Infància i tabac
Els infants també tenen un risc elevat davant del tabaquisme. Perquè els infants aspiren el fum del tabac com a fumadors passius que té efectes negatius en els infants.
El fum ambiental del tabac o fum de segona mà és una barreja produïda pel fum que exhalen les persones que fumen i el fum que produeix la combustió passiva de la cigarreta. Ambdós tipus de fum són tòxics i contenen molts irritants respiratoris i cancerígens.
Alguns dels efectes més negatius del tabac sobre la salut de les infants comença abans del naixement perquè el tabaquisme durant l’embaràs suposa una alteració en el desenvolupament pulmonar, i té un significada importància en el risc de patir asma i la possibilitat patir igualment al·lèrgia, i de les exacerbacions d’aquestes malalties. També s'ha demostrat que els infants exposats al fum del tabac tenen un major risc de patir la síndrome de mort sobtada infantil
Sense oblidar com estan exposats els infants a la promoció i la publicitat del tabac, una situació que afavoreix l’inici precoç del consum de tabac, de tal forma que des de la primera adolescència molt infants són ja fumadors actius

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada