dijous, 1 d’agost del 2019

Consells per un estiu saludable

Per gaudiu plenament de l’estiu amb els vostres infants aquí teniu uns consells per a un estiu saludable. Bon estiu! 


1. Protegiu-vos de les picades
Les picades més freqüents són les de mosquits. En general, només produeixen molèsties lleus, però alguns infants poden experimentar reaccions intenses i necessitar alguna medicació. Algunes mesures preventives simples com aplicar repel·lents, dormir amb mosquiteres o repel·lents elèctrics i evitar les passejades a l'hora en què cau el sol per llocs propers a l'aigua, on hi ha major quantitat d'insectes, poden ajuda a disminuir les picades d’insectes durant l’estiu. Si piquen recordeu en rentar la picada amb aigua i sabó per evitar que s’infecti.

2. Planifiqueu les sortides
L’arribada del bon temps és una gran oportunitat per fer activitats en família a l’aire lliure, com ara sortides a la muntanya o passejos en bicicleta. Planifiqueu les sortides per gaudir de les activitats en família: horari, itinerari, roba adient...
I si esteu pensant de fer un viatge a un altre país és important visitar un centre de vacunacions internacionals per demanar consell, tenint en compte que cal programar la visita amb temps suficient.

3. Ulleres Solars
Les ulleres de sol no són una moda sinó una protecció necessària pels ulls. A l’estiu els infants passen gran part del dia jugant a l’aire lliure. La majoria de famílies poseu crema solar i fins i tot una gorra als infants, però recordeu que les ulleres de sol també són importants.

4. Seguretat als banys
Els banys a platges i piscines és una activitat saludable però pot suposar alguns riscos, com caigudes, relliscades i ofegaments.  L'ofegament és un accident molt silenciós i ningú no se n'adona si no està vigilant. Perquè sigui eficaç la vigilància, aquesta ha de ser visual i permanent, i almenys un adult per cada dos infants, i un adult per cada nadó. Ensenyeu als infants les regles de seguretat i respecteu-les en tot moment.

5. Hidratació
L'aigua és un element essencial pel bon funcionament del nostre organisme. En proporció els infants necessiten prendre més líquids. Per exemple un lactant de 3 mesos precisa prendre uns 800 ml de líquids al dia (aconseguirà de la llet principalment), un infant en edat escolar precisa 1200 ml i un adolescent com un adult uns 2 litres al dia. L'aigua és la beguda adequada per acompanyar els menjars dels infants. Durant la temporada d'estiu és important anar oferint aigua als infants per mantenir-los ben hidratats.

6. Protecció solar
Només 15 minuts d’exposició a les radiacions ultraviolades poden danyar la pell. Protegiu els infants d’una exposició solar excessiva. Eviteu anar a passejar o fer activitat a l'aire lliure en les hores de més calor del dia (entre les 12-16 hores). Sortiu al matí d'hora o al vespre quan el sol està més baix.  Apliqueu filtre solar amb factor de protecció alt (als infants protecció 50), vint o trenta minuts abans de sortir de casa.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada