divendres, 11 de gener del 2019

Els infants menors de 2 anys que arriben a patir entre 6 a 10 refredats l'any. Són uns mocosos!

Els infants menors de 2 anys que arriben a patir entre 6 a 10 refredats l'any.  Són uns mocosos!
Ara entenc perquè els diuen “mocosos”, em va dir una mare fa pocs dies. A l’hivern els refredats són tant habituals,  especialment els menors de 2 anys que arriben a patir entre 6 a 10 refredats l'any, sembla que en tinguin tos i mocs tot el temps. Els refredats són infeccions víriques de les vies respiratòries (nas, gola) que produïxen febre, esternuts, tos, mucositat al nas, mal de gola i en el més petits de vegades diarrea.
Tot i el seu nom, el fred no és la causa dels refredats sinò que ho són una llarga llista de diferents virus. No hi ha cap tractament específic, però, algunes mesures poden alleugerir els símptomes dels refredats. Els refredats necessiten més “minos” que medecines, com ara...



  1. Oferiu líquids, preferentment aigua, per assegurar una bona hidratació.
  2. No forceu a menjar. Si no tenen gana, no cal que mengin sòlids, poden prendre sucs, brous, infusions...
  3. Eviteu el fum del tabac i els ambients carregats. Ventileu la casa cada dia.
  4. Feu rentats nasals amb sèrum fisiològic per afavorir l’eliminació dels mocs al nas. La dutxa o el bany ajuden a estovar els mocs.
  5. Estimuleu l’infant a mocar-se. Feu servir mocadors de paper d’un sol ús per evitar contagiar-vos a vosaltres mateixos o als altres. 
  6. Aixequeu el capçal del llit. Ajudarà a l’infant a respirar millor. 
  7. La tos facilita l’expulsió del moc de les vies respiratòries i només s’ha de tractar en situacions molt determinades. Per a la irritació de la gola van bé les begudes calentes i els caramels sense sucre.
  8. Si hi ha febre o malestar feu servir antitèrmics (paracetamol, ibuprofèn) a les dosis habituals. 
  9. L’ús de descongestius, antihistamínics, expectorants i antitussígens (siguin farmacològics o homeopàtics) especialment en els menors de 2 anys d’edat, no aporta grans beneficis i per contra augmenta el risc d’intoxicacions o alteracions digestives. 
  10. Els antibiòtics no són útils en malalties víriques com els refredats, ni ajuden a millorar els símptomes. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada