divendres, 18 de gener del 2019

Noves recomanacions per l’ús de les “pantalles”: De la regla del dos al Pla de consum personalitzat.

Reis, Tió, Nadal... moltes oportunitats de regals, de ben segur que entre els regals n’hi ha nous gatges tecnològics. Tothom, i els pre-adolescents i adolescents encara més, ens beneficiem de la connectivitat amb Internet i les xarxes socials. Però molts d’aquests beneficis perden gran part de la seva vàlua, si no s’utilitza de forma adequada.

La recomanació dels experts era: no més de dues hores al dia, no abans dels 2 anys. Ara, amb la munió d’aparells electrònics disponibles “la regla del dos" s'ha tornat obsoleta i cada vegada més difícil de complir. Els experts de la Acadèmia Americana de Pediatria, proposen elaborar un “Pla de consum personalitzat”, i per això proposen un regle-calculadora per ajudar als pares a determinar, més ben dit per a negociar, quin temps dediquen els infants durant el dia a cada activitat (escola, activitat física, activitats extraescolars, deures, son, pantalles...). Perquè no pot ser igual l’ús de pantalles (televisió, tauletes, ordinadors, telèfons...) en un infant de 6 anys que en un adolescent de 14 anys, de la mateixa manera que no ha de ser igual durant els caps de setmana o les vacances que en l’època d’exàmens.

Aquest “Pla de consum personalitzat” és una part de l’equació perquè amb ell es pot decidir la quantitat de temps davant de les pantalles, però no la qualitat ni els continguts que òbviament també s’han de tenir en consideració. A la imatge, que acompanya el text, teniu un parell d'exemples de Plans fets amb la calculadora. Podeu fer els vostres propis plans a (https://www.healthychildren.org/spanish/media/paginas/default.aspx)

Els pares han d’estimular als seus infants a fer-ne un ús adequat de les pantalles actuant ells mateixos com a model, respectant les normes i fent un ús adequat dels mitjans digitals.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada