dijous, 6 de juliol del 2017

Lesions dels infants en el viatges en avió

En un recent estudi  (desembre de 2016) publicat a la prestigiosa revista Pediatric Emergency Care es recull les lesions més habituals dels infants durant els viatges en avió.  

Més de 3 milions de persones viatgen cada any en avió i molts d'aquests son infants. L'estudi recull114.226 esdeveniments que van precisar atenció sanitària, d'aquest en 12.226 estaven involucrats infants. Els autors van observar que els menors de 2 anys que representen només el 1 % dels infants que viatgen en avió van patir el 35 % de les lesions pediàtriques.

Les lesions més comunes van ser les cremades (39%), contusions (30%), laceracions (21%) i els traumatismes cranials (8%). Les causes més freqüents van ser begudes calentes que van caure sobre un infant, i també els infants que asseguts en un seient de passadís van patir un traumatisme.

Per llei, un infant que viatja en un automòbil ha d'anar assegut en un seient de seguretat correctament col·locat amb un sistema de retenció homologat, però és lliure de viatjar sense restriccions a la falda d'un adult dins dels avions

Alguns experts consideren que és el moment d'establir més mesures de seguretat pels infants en els viatges en avió, perquè els riscos de patir lesions no son menyspreables. Per contra, hi ha d'altres expert que consideren que obligar a seguir unes noves pautes de seguretat pot encarir el preu els viatges en avió i facilitar que moltes famílies substitueixin els viatges en avió per altres desplaçament menys segurs com els desplaçaments en automòbil.


Mentre no es disposin d'unes recomanacions consensuades, aquest estudi ens aporta dades suficients per aconsellar algunes mesures de seguretat per evitar lesions en els infants que fan viatges en avió. Si les vostres properes vacances inclouen un viatge en avió ? Una planificació adequada, pot ajudar fer del vol una bona experiència per a vostès i els seus fills i filles.

Consells abans del vol?
1.    Els nadons de menys de 7 dies d'edat no han de volar. La pressió de la cabina d'un avió canvia sovint, i un nadó acabat de néixer pot tenir problemes.
2.    La llet, els sucs i els aliments per a nadons estan permesos a l'equipatge de mà. Fiqueu-los en contenidors petits. Porteu una nevereta amb gel per mantenir-los frescos.
3.    Assegureu-vos de portar totes les medecines del vostre fill. Si té alguna malaltia especial o al·lèrgia, demaneu un informe al vostre metge.
4.    Si el vostre fill es mareja, consulteu el vostre metge. Us pot recomanar donar-li un medicament 30 a 60 minuts abans de la sortida.
5.    Assabenteu-vos de què podeu portar a bord.
6.    Cada línia aèria té les seves pròpies normes. Si no esteu segurs, consulteu amb la línia aèria abans de viatjar.

Consells durant i després del vol
1.    Expliqueu el viatge als nens perquè sàpiguen què passarà i no tinguin por.
2.    Tingueu especial cura en els infants menors de 2 anys que son els que pateixen més lesions.
3.    Els nens menors de 2 anys d'edat no tenen el seu propi seient. Han de quedar subjectes a la falda d'un dels pares durant l'enlairament i l'aterratge. La hostessa us mostrarà com s'ha de fer. No utilitzeu un cabàs o mocador porta bebès.
4.    Mantingueu en el seu seient o en la seva falta els infants en els moments de turbulències de l'aeronau
5.    Eviteu de seure al seient del passadís als infants, sempre que pugueu escolliu el seient de finestra per ells.
6.    Mantenir quiets els nens durant tot el viatge pot tenir les seves dificultats. Llibres, joguines, llapis de colors, música i alguna cosa per picar ajuden a mantenir-los distrets. No utilitzeu medicaments per sedar els vostres fills.
7.    Els canvis en la pressió de la cabina poden ser dolorosos, especialment pels nens més petits. Pels nadons, la lactància materna, la succió del biberó o el xumet poden oferir algun alleugeriment, especialment durant l'enlairament i l'aterratge. Pels nens més grans, mastegar xiclet pot ajudar. És recomana no volar fins a 2 setmanes després de patir una infecció d'orella.
8.    Si després del vol, la sensació d’"orelles tapades" molesten el seu fill, ensenyeu-li a bufar amb els llavis i el nas tapat hermèticament.
9.    Creuar zones horàries pot pertorbar la son d'un nen després dels viatges (jet-lag). El ritme de la son torna a la normalitat en pocs dies.

·      

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada