divendres, 11 de març del 2016

La Síndrome de Guillem-Barré i Zica


Un estudi recent fet en la Polinèsia pel Institut Pasteur, i publicat en la revista Lancet, relaciona la infecció per virus del Zica amb la Síndrome de Guillen-Barré. Segon l'estudi els pacient infectats de Zica tenen el doble de possibilitat de patit la malaltia que la població general.

Des de l'aparrició de la actual epidemia a Sudamèrica s'ha relacionat la infecció per Zica amb microcefalea, nens que neixen amb el cap petit quan la mares ha patit la malaltia durant l'embaràs, i també a la Síndrome de Guillen-Barré, però fins ara no s'havia pogut demostrar la relació entre el Zica i el Guillen-Barré

La Síndrome de Guillen- Barré es una malaltia autoinmune. Això vol dir que les defenses que el nostre organisme produeix per a lluitar contra una malaltia al mateix temps ataquen a nostre propi cos. La síndrome provoca debilitat i formigeg a les cames que pot avançar fins afectar la resta del cos. L'afectació es molt variable hi ha pacient que només pateixen una minsa debilitat de les cames i altres que pateixen una greu paralisis de tots els seus muscles.

Recordem de totes maneres que que la infecció per Zica és a casa nostre molt rara, fins ara a Catalunya apenes si hi ha mitja dotzena de persones que han patit la malaltia i totes elles havien viatjar prèviament a Sudamèrica on la malaltia si que está en fase epidemica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada