diumenge, 20 d’abril del 2014

La realitat virtual en medicina, futur o present?

Google Glass, o simplement Glass, és, segons creuen alguns experts en tecnologia, la propera frontera en els dispositius mòbils. Es tracta d’unes ulleres on en el marc de la lent hi ha una petita pantalla transparent sobre un ull, que pot mostrar qualsevol cosa més o menys semblant a un telèfon intel·ligent o dispositiu mòbil, des del correu electrònic o pàgines web.

A més de la seva petita pantalla, Google Glass porta una càmera d'alta resolució que pot capturar vídeos i imatges fixes. Un auricular permet a l'usuari controlar el dispositiu a l'estil d'un ordinador portàtil, tot i que Glass també respon a ordres de veu i moviments del cap.
L'objectiu del Google Glass és mantenir les mans del professional de la salut lliures per realitzar el seu treball, al mateix temps que pot disposar de tota la informació clínica que precisi. El metge pot accedir ràpidament a la informació sense haver d'interrompre el pacient, perdre el contacte visual, ni sortir de l'habitació o deixar d’atendre al pacient.
No està encara disponible al mercat, però Google ja ha anunciat un llançament públic limitat. El preu d’un d’aquests prototips serà d’uns 1.500 dòlars.

El Dr. Steven Horng ha posar en marxa un programa pilot de Google Glass al Beth Israel Medical Center des de finals de l'any passat. L’hospital Beth Israel ha començat a penjar codis QR a les portes de les habitacions dels pacients. Cada codi és únic per a cada pacient, i connecta amb els seus registres que s'emmagatzemen a la base de dades electrònica de l'hospital. Abans d'entrar a l'habitació, el Dr. Steven Horng pot escanejar el codi QR amb la seva lent i visualitzar immediatament a la pantalla tota la informació del pacient.


Es pensa que el dispositiu futurista podria ajudar a salvar vides. Una nit del passat gener es va poder demostrar. Un pacient amb una hemorràgia al cervell, va dir a Horng que era al·lèrgic a certs medicaments però no sabia quins. El doctor havia de frenar l'hemorràgia, però també fullejar els arxius mèdics del pacient o recercar els registres en un ordinador, però amb Google Glass, ell ho podia fer. Des del llit d’urgències va obtenir la informació del pacient a la petita pantalla del seu dispositiu i li va salvar la vida amb la medicació correcta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada